13.2 C
Ankara
Salı, Ekim 8, 2024

Nazan Maraş

Koronavirüs günlerinde gıda sektörü de göz ardı edilmemeli, herkes tarafından desteklenmeli…

Yıkıcı koronavirüs salgını karşısında ülkemiz gıda ve içecek endüstrisi, tüm vatandaşların güvenli, uygun fiyatlı ve kaliteli yiyecek ve içecek ürünlerine erişmeye devam edebilmelerini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor mu? Bu konuda gerekli tüm yasal önlemler alınıyor mu?

Yalnız çevre değil önemli bir gıda güvenliği sorunu ile karşı karşıyayız

Plastik atıkların doğaya atılmaması ve daha az plastik ambalaj ve tek kullanımlık plastik kullanımı konusunda yasal yaptırımların yanında tüketicilerin bilinçli olmasını sağlayacak kampanyalar çevre kirliliğinin önlenmesi ve buna bağlı olarak gıda güvenliğinin sağlanması açısından çok önemli.

Alkolsüz içeceklerde alkol mü var?

Alkolsüz içeceklerin alkol içerip içermedikleri, dini açıdan haram olup olmadıkları yıllardır tartışılıyor. Bu doğru mu? Alkolsüz içecekler gerçekten alkol içeriyor mu?

Yerli Üretim Logosu nedir?

Bundan sonra perakende market raflarında yer alan ürünlerin fiyat etiketlerinde “Yerli Üretim Logosu” göreceğiz. Gıda üreticileri bu logoyu ürün etiketlerinde kullanabilecek mi? “Yerli Üretim” logosunun gıda ürün etiketlerinde  “Türk Malı” ifadesi yerine kullanılabilmesi konusunda bir kısıtlama var mı?

“Et ve Et Ürünleri Tebliği” yenileniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği” taslağı, Bakanlığın web sitesinde görüşe açıldı.

Gıda Bankacılığı

Dünyada insani tüketim için üretilen gıdanın neredeyse üçte biri, yani yaklaşık 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor. Bu yönüyle baktığımızda israf edilen gıdaların işe yaramasını sağlamak için gıda bankacılığı ve benzeri sosyal yardım sistemlerinin işlerliğini arttırmanın çok önemli olduğunu görüyoruz. Ancak sistemin etkili ve sürdürülebilir işlemesi de çok önemli.

Şeker Tebliği taslağı ile bazı şeker türlerinin isimleri güncelleniyor…

Şeker Tebliğ Taslağı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 09 Ağustos 2018 tarihinde görüşe açıldı. Bu taslak yürürlüğe girdiği zaman 23 Ağustos 2006 tarihinden beri yürürlükte olan  “Türk Gıda Kodeksi Şeker Tebliği” yürürlükten kalkmış olacak.

Sağlıklı yaşlanma konusunda fırsatlar artıyor…

Gerçekten sağlıklı yaşlanmak istiyorsak, yaşlılık dönemlerinde hayatımızı sağlıklı bir şekilde, kimseye muhtaç olmadan, mutlu, huzurlu geçirmek istiyorsak, iş işten geçmeden gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Yaşlılık sürecine hazırlıklı olmak için yapılacak birçok şey var.

DSÖ’nün tuz alımını azaltmada başarı sağlamak için model önerileri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yetişkinler ve çocukların günde 2 g’dan az sodyum (tuz olarak 5 g)  tüketmesini öneriyor ve toplumun tuz alım miktarını 2025’e kadar %30 azaltmayı hedefliyor.

Gıda işletmecileri tüketicilere gıda hakkında doğru bilgi vermek zorunda

Gıda işleyen, ithal eden, satışını ve dağıtımını yapan, depolayan gıda zinciri içindeki tüm işletmeciler son tüketiciye sunulan gıdanın güvenilirliğini garanti etmek zorundadır. Gıda güvenilirliği şartlarına uygun olmadığı belirlenen ürünün toplanması veya ürünün iadesi için çağrıda bulunma sorumluluğu gıda işletmecisindedir.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...

Nurettin Yüksel Kimdir? Profesyonel Besicilik ve Hayvancılık

Nurettin Yüksel Kimdir? Nurettin Yüksel, profesyonel hayvancılık alanında kendi yaptığı yem formülasyonları ile besicilikte önemli işlere imza atıyor.Besi hayvanlarının...

Air Anka Havayolları iş ilanları

İzmir merkezli kurulan hava kargo şirketi Air Anka Havayolları, pilot alımlarına başladı. Şirket, kaptan pilot, ikinci pilot, yükleme uzmanı...