7.9 C
Ankara
Pazar, Mart 10, 2024

Dünya

Dünya emtia fiyatları pandemi önceki seviyelerine ulaştı

Dünya Bankası, pandeminin gidişinde dramatik bir değişme olmazsa toparlanmanın sürmesini bekliyor

ABD önce kendi tarihine baksın

ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanması Türk toplumunda her kesimde olduğu gibi iş dünyasında da tepkiyle karşılandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "ABD önce kendi tarihine baksın" tespitinde bulundu.

Türk tırları mahsur kaldı

Rusya üzerinden Türkiye'ye dönen Türk tır sürücüleri mahsur kaldı. Gümrük geçişlerinde diğer ülkelere ait tırlara öncelik tanınıyor.

Ekonomik toparlanma ancak yılsonunda

Ekonomik toparlanma ancak yılsonunda

“Çok çok zenginler, daha çok çok zengin oldular”

Forbes dergisi, dünyada 2 bin 755 milyarder bulunduğunu ve dördüncü yıldır arka arkaya Amazon’un kurucusu Amerikalı milyarder Jeff Bezos’un en tepede bulunduğunu açıkladı.

Dünyadaki zenginler salgında servetlerine 4 trilyon dolar ekledi

Dünyadaki zenginler salgında servetlerine 4 trilyon dolar ekledi

İflaslarda domino etkisi kapıda

Euler Hermes ekonomistlerine göre, devlet yardım mekanizmalarının aşamalı olarak kaldırılmasıyla birlikte, küresel iflas oranı 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 25 artacak.

Covid-19 Güney Asya’daki çocuk ölümlerinin artmasından sorumlu olabilir

Birleşmiş Milletler (BM), Covid-19 pandemisinin geçen yıl Güney Asya’daki çocuk ölümlerinin artmasının dolaylı sorumlusu olabileceğini açıkladı.

“Asya’ya bakış açımızı komple değiştirmemiz lazım.”

DEİK Asean Çalışma Grubu Başkanı ve Türkiye-Tayland İş Konseyi Başkanı Cemil Çakar, dünyanın güç dengesinin Atlantik’ten Pasifik’e doğru kaydığına dikkat çekerek, “Asya'yı öğrenmemiz ve Asya'ya bakış açımızı komple değiştirmemiz lazım.” dedi

AB ile ilişkilerde nihai hedef tam üyelik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; “Her fırsatta stratejik hedefimizin Avrupa Birliği’ne tam üyelik olduğunun altını çiziyoruz. AB ile ilişkilerimize bu anlayış içinde yaklaşıyoruz” dedi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...

Nurettin Yüksel Kimdir? Profesyonel Besicilik ve Hayvancılık

Nurettin Yüksel Kimdir? Nurettin Yüksel, profesyonel hayvancılık alanında kendi yaptığı yem formülasyonları ile besicilikte önemli işlere imza atıyor.Besi hayvanlarının...

Air Anka Havayolları iş ilanları

İzmir merkezli kurulan hava kargo şirketi Air Anka Havayolları, pilot alımlarına başladı. Şirket, kaptan pilot, ikinci pilot, yükleme uzmanı...