5.7 C
Ankara
Pazar, Mart 10, 2024

Ekonomi

Bangladeş ile ticaret yapacaklara çağrı

DEİK/ Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı Hülya Gedik, iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “İş insanlarımıza sesleniyorum. 168 milyon nüfuslu bu ülkede fırsatları herkesle paylaşmaya hazırız” dedi.

Kaçakçılık raporu yayınlandı

Türkiye’de kaçak ve sahte alkol, yakıt ve cep telefonları ürünlerinin yasa dışı hareketlerini ele alan ve 2 yıl süren araştırmanın sonuçları açıklandı.

Ekonomi-güven ilişkisi üzerine

"Güven" kelimesi, özellikle Amerika ile yaşadığımız "rahip Brunson" krizi ile tetiklenen son ekonomik krizin başladığı, Covid 19'un da üzerine tuz-biber ektiği yılların en çok duyulan kelimesi. Bu süreçte yönetenlerimiz sıkça "kendilerine güvenmemizi" istediler, istemeye de devam ediyorlar.

İş kazalarında acı istatistik: İşçi ölümlerinin yüzde 53’ü koronavirüsten

Bu yılın Nisan’da 249 işçi hayatını kaybederken, en fazla ölüm nedeni olan Covid-19’u, ezilme/göçük, trafik/servis kazası, yüksekten düşme, boğulma, patlama/yanma ve intihar izledi. İşçi ölümleri en çok yüzde 29 ile ticaret/büro/eğitim işkollarında oldu. Nisan’da 8 çocuk işçi can verdi.

Danimarka gıda ve tekstil alanında önemli fırsat kapısı

Danimarka Gıda ve Tekstil Alanında Önemli Fırsat Kapısı

Yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 13,81’e yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, “Mayıs 2021 Beklenti Anketi İstatistikleri”ni yayımladı.

Çanakcı: “TÜİK’in makyajlı verileri bile hayat pahalılığını gösteriyor”

Çanakcı: “TÜİK’in makyajlı verileri bile hayat pahalılığını gösteriyor”

Enflasyon çuvala sığmıyor

Resmi enflasyon verileri yükselmeye devam ediyor. Nisan ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %17,14, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık %35,17 oranında arttı.

Torba yasayla gelen çek krizi

Dün TBMM’de kabul edilen ve bugünkü Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yasal düzenlemeye göre, çeklerin bankalara ibrazı ile icra iflas takipleri 31 Mayıs 2021’e kadar durdurulacak.

Rekabet Kurumu 32 şirket hakkında soruşturma açtı

Rekabet Kurumu 32 şirket hakkında soruşturma açtı

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...

Nurettin Yüksel Kimdir? Profesyonel Besicilik ve Hayvancılık

Nurettin Yüksel Kimdir? Nurettin Yüksel, profesyonel hayvancılık alanında kendi yaptığı yem formülasyonları ile besicilikte önemli işlere imza atıyor.Besi hayvanlarının...

Air Anka Havayolları iş ilanları

İzmir merkezli kurulan hava kargo şirketi Air Anka Havayolları, pilot alımlarına başladı. Şirket, kaptan pilot, ikinci pilot, yükleme uzmanı...