İşlenmeyen ve ulu orta atılan sera atıklarının insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Kaplan, “Sera atıklarını organik gübreye ve enerjiye dönüştürebilmeliyiz. Bunun için de biyogaz tesislerine ihtiyacımız var.” Dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası: "Ispanaktaki sorun, Bakanlık açısından yaptıkları açıklamalarla bitmiş gibi görünse de, düşen fiyatlar, alıcı bulamayan, bu nedenle hasat edilmeyen ürünler, üretici ve tüketici açısından sorunun devam ettiğini göstermektedir."
2008'den bu yana baklagillerde fark desteği ödemesi yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Baklagil fark ödemesi desteğini mercimek lehine düzenleyeceğiz.” dedi.
2018 yılı ekim döneminde çiftçilerin kullanmış oldukları sertifikalı tohumluklar için ödenmesi gereken “Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği” ve TSÜAB Üyelerine ödenmesi gereken “Sertifikalı Tohum Üretim Desteklerinin” akıbeti hâlâ belli değil. Konu hakkında açıklama yapan TSÜAB Başkanı Ahmet Yılmaz, “Sertifikalı Tohum Kullanım” destekleme ödemeleri acilen yapılmalı ve gelecek yılın ödeme tarihleri de önceden açıklanmalı ve zamanında ödenmelidir.” dedi.
Mısır üreticilerinin ürünlerini düşük fiyatlardan satmamalarını teminen gereken tüm tedbirlerin alındığını, Kuruma arz edilecek ürünün tamamını alacak şekilde hazırlıkların tamamlandığını açıklayan TMO, üreticileri, hasat ve piyasaya ürün arzında çok aceleci davranmamaları konusunda uyardı.
Son 17 yılda 2,6 milyon ton olan toplam yağlı tohum üretiminin, %48 artarak yaklaşık 4 milyon tona yükseldiğini belirten Bakan Pakdemirli; “2019 yılında ise, 4,3 milyon ton üretim olacağını öngörüyoruz.” dedi.
Neredeyse her gün, yöneticilerimiz, tarım topraklarımızı, otlaklarımızı kanunla korumaya aldıklarını söylüyorlar fakat tarım alanlarımız daralmaya devam ediyor. Üzerlerine binalar yapılması önlenemiyor. Çoğu izinsiz yapıların neredeyse hiçbirine dokunulmuyor, aksine belirli aralıklarla aflar çıkarılıyor. Tahribat, adeta teşvik ediliyor.