25.7 C
Ankara
Perşembe, Nisan 25, 2024

Hububat, bakliyat ve yaş çay alım fiyatları açıklandı

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, hububat, bakliyat ve yaş çay alım fiyatlarının belirlendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından hububat, bakliyat ve yaş çay alım fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu.

Buna göre, bu yıl için yaş çay alımı kilo başına 3,80 liraya destekleme ile 4 liraya yükseltildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sert ekmeklik buğday alım fiyatı 2 bin 250 lira, arpa alım fiyatı 1750 lira, kırmızı mercimekte ton başına 5 bin lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlendi.

Ayrıca prim ve destek olarak hububatta ton başına 275 lira, bakliyatta ise 910 lira verilmesi kararlaştırıldı.

Erdoğan açıklamasında, alım fiyatlarının üretim maliyetleri ve iç dış piyasalardaki gelişmeler göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydetti. Alım fiyatlarının, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacağını, farklı fiyatlandırma yapılmayacağını da sözlerine ekleyen Erdoğan, bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağının belli olduğunu, bu nedenle kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceğini duyurdu.

TMO’dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi de web sitesinde 2021 Yılı hububat ve bakliyat alım detaylarına ilişkin bir duyuru yayınladı.

Ülkemizde hububat ve bakliyatta 2021 yılı hasadının lokal olarak Mayıs ayı başlarında başladığı ve ülke genelinde hasatın, bugün itibariyle arpa, buğday ve kırmızı mercimekte yaklaşık %1 seviyesinde olduğu belirtilen duyuruda şu bilgiler paylaşıldı:

“2020 yılı hasat döneminde olduğu gibi Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarı üzerindeki %50 fazlasına kadar ürünün tamamı satın alınacaktır.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmayan kesimler (tüccar/sanayici) ise üreticiden aldığını belgelemek kaydıyla stoklarındaki ürünü 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren TMO’ya satabileceklerdir.

TMO, altyapısı uygun olan ticaret borsalarında hububat alımı yapacaktır. Ticaret borsası üzerinden alım yapan iş yerlerinde üreticiler, randevu almak suretiyle hem borsalar üzerinden hem de doğrudan iş yerlerine gelerek ürünlerini TMO’ya satabileceklerdir. Borsa üzerinden lisanslı depoya ürün teslim etmek isteyen üreticilerimizin randevu almasına gerek duyulmadan ürününü istedikleri zaman ELÜS yoluyla TMO’ya satabilecektir.”

[mc4wp_form id=”25750″]

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...