5.7 C
Ankara
Pazar, Mart 10, 2024

İnovasyon

Vissne ile şirketlerin içindeki inovasyon ortaya çıkıyor

Salih Keskin’in CEO’luğunu üstlendiği Vissne, kurumların içindeki inovasyonu ortaya çıkarmak için çalışmalarına başladı. Şirket ilk çalışmayı Başarsoft için gerçekleştirdi, ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı

5 global inovasyon trendi

1987’den günümüze kadar 44 ülkede 4.5 milyar tüketiciye ulaşan ve bu yıl Türkiye’de 4.’sü düzenlenen “Yılın Seçilmiş Ürünü (YSÜ)” programının Türkiye Kurucusu Çiğdem Micozkadıoğlu, tüketicileri ve markaları etkileyen global trendleri açıkladı.

Domates cep efervesan tablet üretildi

Domates suyu işleyen fabrika atıklarından domates efervesan tablet üretildi ve cebe girdi !…

Accelerate2030 Türkiye finalistleri belli oldu

Anadolu Efes, Impact Hub İstanbul ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Accelerate2030 Türkiye finalinde seçilen dört girişim, Biolive, Naturansa, Joon ve Tolkido oldu.

Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması, lise öğrencilerini çağırıyor

Sağlık ve tarım alanlarında faaliyet gösteren Bayer, lise öğrencilerini, “Yaşama Değer Kat” sloganıyla 5. kez düzenlediği Bayer Liseler Arası Bilim Yarışması’na bekliyor.

Şirketler neden Ar-Ge yapmalı?

Sanayideki dönüşüm hız kesmeden devam ederken şirketler henüz 4.0 devrimine ayak uyduramamışken bir de 5.0 Devrimi geldi. Hal böyle olunca günümüz dünyasında Ar-Ge’nin önemi oldukça arttı.

ForFarming, Tarvenn’den 1,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Ev, depo, ofis gibi kapalı alanlarda sebze, meyve ve çiçek yetiştirmenize olanak sağlayan IOT tabanlı tarım teknolojileri girişimi ForFarming 1,4 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını Tarvenn'den aldı.

Bi-Fikir ile 575 milyon TL değer yarattılar

Anadolu Grubu’nun inovasyon programı Bi-Fikir kapsamında 2018’in en iyi projeleri seçildi. Anadolu Grubu çalışanları tarafından hayata geçirilen projelerle son 4 yılda toplam 575 milyon TL’lik değer yaratılan Bi-Fikir kapsamında, devam eden projelerle birlikte bu rakamın 750 milyon TL’ye ulaşması öngörülüyor. 

Avrupa Adalet Divanı’ndan genetik çalışmalar hakkında önemli karar

Avrupa Adalet Divanı bitki ve hayvanların genetiğinde yapılacak değişiklikleri GDO’lu gıdaların tabi olduğu düzenleme, denetleme ve standartlara tabi tutacak bir karara imza attı. Euronews Türkçe’nin konuya ilişkin haberine göre, karar sonrası İngiltere, Belçika, İsveç ve Finlandiya'da hukuki olarak gri bölgede yer aldığı için devam ettirilen araştırmaların tamamı gerekli izinler çıkana kadar durdurulmak zorunda kaldı.

Geçen yıl Ar-Ge’ye 10,7 milyar lira harcadık

Türkiye’de Ar-Ge çalışmaları için geçen yıl 10 milyar 710 milyon lira harcama yapılırken, bu yıl 12 milyar 950 milyon lira başlangıç ödeneği ayrıldığı kaydedildi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...

Nurettin Yüksel Kimdir? Profesyonel Besicilik ve Hayvancılık

Nurettin Yüksel Kimdir? Nurettin Yüksel, profesyonel hayvancılık alanında kendi yaptığı yem formülasyonları ile besicilikte önemli işlere imza atıyor.Besi hayvanlarının...

Air Anka Havayolları iş ilanları

İzmir merkezli kurulan hava kargo şirketi Air Anka Havayolları, pilot alımlarına başladı. Şirket, kaptan pilot, ikinci pilot, yükleme uzmanı...