ABD Paris Anlaşmasından çekilse de Cargill iklim değişikliğiyle mücadele çabalarına devam edecek

0
414
Cargill Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su David MacLennan, Cargill’in, dünya gıda ve tarım tedarik zincirindeki iklim değişikliğiyle mücadele çabalarından geri çekilme niyeti olmadığını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ülkesini Paris İklim Anlaşması’ndan çekme kararının hemen ardından Cargill Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David MacLennan’dan açıklama geldi: “Cargill olarak iklim değişikliğiyle mücadele çabalarımızdan geri çekilmek niyetimiz yok.”

Birkaç gün önce ABD Başkanı Donald Trump, 195 ülkenin imza koyduğu Paris İklim Anlaşması’ndan ülkesinin çekildiğini açıkladı. Cargill Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David MacLennan, ülkesinin aldığı bu karara rağmen, Cargill’in dünya çapındaki tüm tedarik zincirinde, iklim değişikliği ile mücadeleye tam olarak kararlılıkla bağlı kalacağını söyledi.

MacLennan, 31 Mayıs Çarşamba günü Star Tribune’e verdiği demeçte de, “ABD’nin anlaşmadan çekilmesi durumunda inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğrayacaklarını” açıklamıştı.

Trump’ın 1 Haziran’da ‘ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekildiğini’ söylemesinin ardından bir basın açıklaması yayınlayan MacLennan, kararı, ‘oldukça şaşırtıcı’ olarak nitelendirdi. MacLennan açıklamasında; “Paris Anlaşması gibi uluslararası anlaşmalardan çıkılması; ticareti, ekonomik canlılığı, çevremizin durumunu ve dünya toplumları nezdindeki ilişkileri olumsuz etkilemekte” ifadelerini kullandı.

Kararın, “ABD’yi böylesine önemli bir konuda dışlayıcı olarak konumlandırmakta” olduğuna dikkat çeken MacLennan, Cargill’in, dünya gıda ve tarım tedarik zincirindeki iklim değişikliğiyle mücadele çabalarından geri çekilme niyeti olmadığını kaydetti. MacLennan; “Gezegenin sürdürülebilirliğini gözetmek, sadece insanlar ve çevre için doğru olan şeyi yapmak değil, aynı zamanda iyi bir iştir.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz