11 ilde 126 alan “yayla” olmaktan çıkarıldı

0
2087
11 ilde 14 bin 92 dönüm arazi, yayla alanı vasfından çıkarıldı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile toplam 14 bin 92 dönüm alan “yayla alanı” olmaktan çıkarıldı.

4 Mart 2020 tarih ve 31058 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2189 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, 11 ilde (Adana, Artvin, Bolu, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Kahramanmaraş, Kastamonu, Konya, Kütahya, Trabzon) 126 alan “yayla” olmaktan çıkarıldı. Bu kararla 14 bin 92 dönüm arazi, yayla alanı vasfından çıkarılmış oldu.

Kararda, “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı’ olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” denildi.

Kararın yayımlanmasının ardından Sözcü gazetesine değerlendirmelerde bulunan Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, daha önce bu ölçekte bir alanın yayla alanı olmaktan çıkarılmadığına dikkat çekerek “Ülke gündemi farklıyken ses çıkmaz anlayışıyla rant için atılmış büyük bir adım” ifadelerini kullandı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör de, kararın rant için alındığına, 14 milyon metrekarelik alanının inşaat ve turizm projeleri için kullanılıp amacı dışına çıkarılacağına işaret etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz