Yılın ikinci yarısında 1,3 milyar TL ciro hedefliyor

0
1229
Sofra/Compass Group Türkiye CEO'su Nihat Kartal, "Sektörün en büyük problemi olan haksız rekabet, çok daha iyi işler yapmamıza engel oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Toplu yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Sofra/Compass Group, sektörün 2016 yılı ilk yarı sonuçlarını değerlendirdi. Geçen yıla göre %12 büyüme kaydeden Grup, gıda fiyatlarındaki artışa rağmen sektördeki gelişmelerden umutlu olduğunu ve büyümenin devam edeceğini açıkladı.

Küresel yemek ve destek hizmetler sağlayıcısı Compass Group’un bir parçası olan Sofra/Compass Group Türkiye 2016 yılı ilk yarı verilerini açıkladı. Aynı dönemin 2015 yılı sonuçlarına göre %12’lik organik büyüme kaydeden Grup, bu yılın ikinci yarısı için 1,3 milyar TL’lik ciro ve %14 büyüme hedefliyor.

toplu_yemekEğitim Kurumları ilk sırada

Şirketten yapılan açıklamada, 2016’nın ilk yarısında toplu yemek hizmetinde geçen seneye göre %10, destek hizmetlerinde ise %23 büyüme kaydedildiği belirtildi. Toplu yemek hizmetlerinde en büyük pay, %20’lik oranla en hızlı büyümeyi gerçekleştiren eğitim sektörü oldu. Destek hizmetlerde ise iş merkezleri ve fabrikalar en fazla payı alanlar olarak dikkat çekti.

Hazır yemek sektörünün pazar büyüklüğü 20 milyar TL

Türkiye’de toplu yemek sektörünün yıllık 20 milyar TL’lik bir ekonomik değer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan gıda üretim izni almış 5.000 işletme 400.000 kişiye istihdam sağlayan bir sektör olduğunu belirten Sofra/Compass Group Türkiye CEO’su Nihat Kartal, sektörle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Toplu yemek sektörü, ekonomiye katkısı olan ve son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerin başında geliyor diyebiliriz. Tabii ki burada dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak her alanda ortaya çıkan küresel rekabetin hazır yemek sektöründe de kendini gösterdiğinin altını çizmek gerekir. Gıda fiyatlarındaki artışa ve mevcut asgari ücret seviyesine rağmen, Türkiye’de bu sektör büyümeye devam ediyor. Biz Sofra/Compass Group Türkiye olarak, 81 ilde hizmet veren, 22 bin kişilik insan kaynağına sahip, günde 1 milyon öğün yemek üreten büyük bir yapıyız. Gıda fiyatlarındaki artışa, asgari ücrete ve içinde bulunduğumuz ekonomik koşullara rağmen, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Bu yolda en büyük endişemiz ise gıda ve işçilik maliyetleri ile baş edemeyen merdiven altı üreticilerin düşük ya da sabit fiyat vererek oluşturdukları haksız rekabet ve sağlık riski. Sektörün en büyük problemi olan haksız rekabet, çok daha iyi işler yapmamıza engel oluyor. Denetimlerin artması ile birlikte sorumluluklarını bilen ve yerine getiren kurumların sektördeki varlığı ve devamlılığı artacaktır. Böylece, daha büyük hedeflere ulaşacağız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz