15.1 C
Ankara
Cumartesi, Nisan 27, 2024

eşitsizlik

Çiftçi-Sen: Gelecek Gıda Egemenliğinde!..

17 Nisan Uluslararası Çiftçi Mücadeleleri Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Çiftçiler Sendikası (Çiftçi-Sen); Covid-19 salgınının, sağlıklı gıdaları üretmenin ve ulaşmanın, yetersiz beslenme ve açlığa karşı yerel gıda sistemlerinin önemini ve dirençliliğini, gıdanın giderek daha az sayıda şirketin eline geçmesinin tehlikesini gösterdiğini vurguladı.

Türkiye toplumsal cinsiyet eşitliğinde 35 ülke arasında 26. sırada

35 ülkede gerçekleştirilen bir araştırmada, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğunu düşünenlerin oranı; evlerde yüzde 58, işyerlerinde yüzde 56, siyasette ise yüzde 46 ile dünya ortalamasının altında çıktı. Türkiye bu oranlarla 35 ülke arasında 26. Sırada yer aldı.

WEF: Koronavirüs salgını eşitsizlikleri ve sosyal parçalanmayı artırıyor

2020 yılında dünya, salgın gibi uzun vadeli riskleri görmezden gelmenin yıkıcı etkilerini yaşadı, bugün yayımlanan Küresel Riskler Raporu 2021’e göre ise pandemi artık acil bir risk. COVID-19 salgını eşitsizlikleri ve sosyal parçalanmayı artırıyor, önümüzdeki 3-5 yıl içinde ekonomiyi tehdit edecek ve 5-10 yıl içerisinde ise jeopolitik istikrarı zayıflatacak. Aynı zamanda çevresel kaygılar hala gelecek on yıl için olasılık ve etki açısından listenin başında geliyor.

Gıda ürünlerini izleyen Blockchain uygulamaları büyük ilgi görecek

Kearney Küresel İş Konseyi, COVID-19 sonrasında dünya ekonomisine yön verecek 5 ana trendi inceledi: Borç kamburu devletler üzerinde yük oluşturacak; ulusal ekonomiler önem kazanacak, ülkeler dışa bağımlılıklarını azaltmaya çalışacak; yoksulluk ve eşitsizlik büyüyor; geniş kitlelerin gıdaya erişim imkanı azalıyor; birleşme ve satın almalar hız kazanacak, sektörlerde konsolidasyonlar yaşanacak. Kearney Küresel İş Konseyi, gıda ürünlerini üretimden rafa kadar takip eden Blockchain uygulamalarının yeni dönemde büyük ilgi göreceğini de öngördü.

Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler

“Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler” filminin Türkiye’deki ilk gösterimi, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020 seçkisinin yer alacağı ve çevrimiçi düzenlenecek olan SYFFEVDE’nin açılışında 1 Aralık’ta yapılacak. Birleşmiş Milletler’in (BM) 75. yılı vesilesiyle yayınlanan film, COVID-19’un yıllar boyunca kaydedilen ilerlemeyi tehdit ettiği bir zamanda, daha iyi bir dünya kurmak için ihtiyaç duyulan eylemleri ortaya koyuyor.

”Hayaller Hawaii, Gerçekler Sanayii”

Geri dönüşüm için atık toplayarak yaşamlarını sürdüren insanların çaresizliği ile devleşmiş firmaların önlenemez oburluğunun yarattığı dengesizliğin hikâyesi…

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Antalya ile başlangıç yapıyor

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 2018 seçkisiyle Nisan ve Mayıs aylarında Antalya, Bodrum, Eskişehir ve Kayseri'de izleyicilerle buluşuyor. Festival organizasyon komitesi, tüm gösterimlerin ücretsiz olarak gerçekleşeceğini bildirdi.

Değişim yaratmak isteyen herkes için: Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Artan kuraklık, sel, orman yangını, çatışma, eşitsizlik, gıda fiyatı, vb. haberlerin yanında yer bulamayan tüm bu hikayeler kulağımıza fısıldıyor: İhtiyacımız olan tüm çözümler halihazırda mevcut, ölçeklenebilir ve herkes tarafından uygulanabilir. SYFF 2018, bu hikayelerle sizleri buluşturmaya hazırlanıyor.

Dünyada 130 milyon kişi yardıma muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Stephen O'Brien, dünyada 130 milyondan fazla insanın insani yardıma ve korumaya ihtiyacı olduğunu, öncelikle siyasi liderlerin sorumluluklarını üstlenmesi, çatışmalara çözüm bulması gerektiğini belirtti.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img