Dünyada 130 milyon kişi yardıma muhtaç

0
852
Photo: UNICEF/Iraq/2015/Khuzaie

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Stephen O’Brien, dünyada 130 milyondan fazla insanın insani yardıma ve korumaya ihtiyacı olduğunu, öncelikle siyasi liderlerin sorumluluklarını üstlenmesi, çatışmalara çözüm bulması gerektiğini belirtti.

whsBM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardımlar Koordinatörü Stephen O’Brien, 23-24 Mayıs’ta başlayacak Dünya İnsani Zirvesi öncesi düzenlenen Akademik Forum’da konuştu. Stephen O’Brien, zirvede, insanların yerinden edilmesine neden olan konuların ele alınacağını, eşitsizlik, milyonlarca insanın gelişmesine engel olan sorunların tartışılacağını söyledi.

5 sorumluluğumuz var

Dünya’da 130 milyondan fazla insanın insani yardıma ve korumaya ihtiyacı olduğunu belirten Stephen O’Brien, Birleşmiş Milletlerin (BM) 5 sorumluluğunu şu sözlerle sıraladı:

“Çalışmalarımız, 2015’ten beri devam ediyor. 5 büyük sorumluluğumuz var. Öncelikle siyasi liderler sorumluluk üstlenmeli. İkinci konu ise, devletler sorumluluklarını üstlenmeli. Üçüncü sorumluluk ise insani yardım kurumları arkalarında kimseyi bırakmamalı. Ev sahibi ülkeler mültecilerin sorunlarını paylaşmalı. Dördüncü konu ise yardım elini uzatmaktansa onların ihtiyaçlarını sona erdirecek şekilde insanlara, toplumlara yardım etmeliyiz. Beşinci nokta olarak da insanlığa yatırım yapmamız gerekir. Bu nedenle kaynaklarımızı, finansmanımızı mobilize etmemiz gerekir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz