20.1 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

kanserojen

Bakanlık 5 yıldır o maddelere rastlamamış

'Unlu mamul ürünlerinde, kanserojen maddeler E928 (benzoil peroksit) ve E924 (potasyum bromat) kullanıldığı iddialarına’ Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık açıklamasında, “21.11.2015 - 21.11.2020 tarihleri arasında son beş yılda un ve unlu mamul üretim ve satış noktalarında 513.493 denetim gerçekleştirilmiş olup, bahse konu maddeler acısından hiçbir olumsuzluk tespit edilmemiştir.” ifadelerine yer verildi.

Zehirsiz Sofralar Sivil Toplum Ağı: Glifosat ile zehirlenmek zorunda değiliz!

Muhtemel kanserojen olduğu ve hormonal sisteme zarar verdiği uluslararası kuruluşlar tarafından kabul edilmesine ve alternatif pek çok yöntem ve tekniği olmasına rağmen glifosat kullanımı sürüyor.

Sütün içindeki kanserojen maddeler evde tespit edilebilecek

Üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen kâğıt tabanlı biyosensör ile sütün içindeki aflatoksin isimli toksik maddenin oranı anında tespit edilebilecek. Karaciğer kanserinin de etken maddesi olarak bilinen aflatoksini tespit edecek sensörün sadece 5 cent maliyeti olacak ve ev ortamında da kullanılabilecek

Mikrodalga fırınlar güvenilir mi?

Dünya genelinde ve özellikle de ülkemizde gıdalara mikrodalga ile muamele konusunda bazı ön yargılar ve güvensizlikler mevcuttur. İnsanların akıllarındaki soru işaretleri ve güvensizlikleri gidermek için öncelikle mikrodalganın ne olduğunun ve gıdaları nasıl ısıttığının bilinmesi faydalı olacaktır.

EFSA, 3-MCPD’nin güvenli tüketim miktarı tavsiyesini yükseltti

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), başta palm yağı olmak üzere rafine bitkisel yağlarda ve çeşitli gıdalarda ortaya çıkan ve kanserojen olarak nitelendirilen 3-MCPD’nin günlük tolere edilebilir tüketim miktarı tavsiyesini iki buçuk kat arttırdı.

İşlenmiş gıdalar ne kadar güvenli?

Tüketilen gıdalarla ilgili bazı korkular televizyon, medya ve bazı bilimsel görüşler nedeniyle artıyor. Bu konularda bilgi eksikliği olduğu ancak tüketicilerin risksiz ürünlere yönelmek isteğinin giderek arttığı da ortada. ‘Bu ortamda işlenmiş ve ambalajlanmış gıdalar ne kadar güvenli?’ sorusu da tüketicilerin aklını kurcalıyor, ama cevabında takılıp kalıyorlar.

Bu ikili ile kanserden korunun

Araştırmalar gösteriyor ki; kanser hikayelerinin neredeyse yüzde 30’u yanlış beslenme ile gelişiyor. Kanser riskini azaltmak ve sağlıklı yaşamak için doğru besinlerin gücünden yararlanmak gerekiyor. Kansere karşı korunmak için mucize ikili sayılan besinlere beslenme planınızda sıklıkla yer verin.

FSA’dan akrilamide karşı altın sarısı kampanyası

İngiltere Gıda Standartları Ajansı tüketicilerin kanserojen bir madde olan akrilamide maruz kalma düzeylerini en aza indirmek amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

Akrilamid ve kanser ilişkisi

Gıdalarda doğal olarak oluşan Akrilamidi günlük hayattan tamamen çıkarmak mümkün değil. Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu (IARC) tarafından “Muhtemel Kanserojen Listesi”ne alınan akrilamid nedir? Nasıl oluşur? Tüketici nasıl önlem alacak? Bu konuda merak edilenleri İnvenura Gıda Analiz ve Denetim Laboratuvarları cevapladı.

Bir haftada 2 bine yakın haber çıktı

Medya Takip Ajansı Interpress, kanserojen iddiaları nedeniyle bir anda gündeme oturan palm yağı hakkında televizyon, internet ve yazılı basında bir haftada 2 bine yakın haberin basında yer aldığını açıkladı.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img