Bayer’e en yüksek not: A

0
403
Bayer, Karbon Saydamlık Projesi'nin (CDP) Global A listesinde bu yıl da yer aldı.

Bayer dünyanın en önemli ve en yaygın çevre girişimlerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (Carbon Disclosure Project-CDP) Liderlik Statüsü’nde en yüksek not olan “A” ile derecelendirildi.

Bayer dünyanın en büyük çevre verisine sahip Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) iklim ve su programlarında en yüksek performansa sahip şirketlerin yer aldığı Global A listesinde bu yıl da yer aldı. Böylece şirket, listede iki yıl üst üste ilk sıralarda yer alarak iklim koruma ve sürdürülebilir su kaynakları yönetimindeki liderliğini doğruladı.

Bayer’de İK, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik’ten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hartmut Klusik, “CDP tarafından bir kez daha seçilerek listede yer almaktan çok memnunuz. İklim ve su, sürdürülebilir şirket yönetiminde kilit öneme sahip. İklimin korunmasına katkıda bulunmak istiyoruz ve kuraklığı da kapsayan iklim değişikliğinin sonuçlarıyla mücadele ediyoruz. Bu sebeple, üretimimizde suyun verimli kullanımı ve korunması konusuna çok önem veriyoruz. Tarım alanındaki yenilikçi çözümlerimizde de olduğu gibi, su kaynağının tüm değer zincirinde korunmasını destekliyoruz ”dedi.

CDP, dünyanın halka açık en büyük 500 şirketi tarafından paylaşılan iklim verilerini yıllık olarak değerlendiren, kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarına hizmet eden ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon. CDP’ye göre bu bilgiler, yaklaşık 100 trilyon dolar değerinde varlık yöneten 800’den fazla yatırımcı için karar verme aşamasında kullanılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz