Nesquik®’ten annelere dijital platform

0
947
Nesquick_Studios_Etkinlik

Nesquik®’in Türkiye Facebook sayfası, anneler ve çocuklar için çok yönlü bir dijital iletişim platformu olan “Nesquik® Studios”a dönüştürüldü. Nesquik® Studios’un tanıtımı da özel bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Medya mensupları ve blogger’lara yönelik olarak düzenlenen Nesquik® Studios lansman etkinliğine, Nesquik Pazarlama Müdürü Lidya Yazmaciyan, Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı, Pedagog Tansu Oskay, Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, cemiyet hayatının ünlü annelerinden Ayşe Kucuroğlu katıldı. Etkinlikte Anne-Çocuk Yazarı Derya Özel de, katılımcılar için anne ve çocukların birlikte yapabileceği eğlenceli ve yaratıcı faaliyetlere örnek bir Nesquik® Studios workshop’u gerçekleştirdi.

Nesquick_Studios

Nesquik Pazarlama Müdürü Lidya Yazmaciyan, Nesquik® Studios Facebook sayfasında, eğlenceli ve eğitici içeriklerle çocukların öğrenme merakı ve hayal gücünü geliştiren oyun ve etkinlikler kurgulandığını söyledi. Sayfada, annelerin çocuklarıyla birlikte yapacakları yaratıcı aktivitelerle çeşitli ödüller kazanabilecekleri yarışmalar da düzenlenecek.

Pedagog Tansu Oskay, “Çocukların onlara özel planlanmış bir oyun zamanını düzenli olarak ebeveynleriyle geçirdiklerinde, hem anne babaların, hem çocukların duygusal olarak daha güçlü ve daha mutlu olduklarını görüyoruz” derken, Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar da, sağlıklı beslenmenin çocukların gelişimine katkısı ile ilgili bilgi verdi. Ebeveynlerin çocukları ile birlikte mutfakta vakit geçirmelerinin çocukların besinlere karşı daha fazla ilgi duymalarını sağlayacağını ve yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunacağını belirten Kanar, yapılan araştırmaların çocukların tabaklarında çeşitli renklerden oluşan besinlerin kullanılmasının vitamin ve minerallerden zengin beslenmeyi sağladığına ve de görsel zekânın gelişimine destek olduğuna dikkat çekti.

“Sağlıklı beslenme hem fiziksel hem zihinsel gelişim için önemli”

Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı ise, sağlıklı beslenmenin çocukların sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve ruhsal gelişimleri için de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kalsiyum, demir, çinko, fosfor, D vitamini gibi vitamin ve minerallerin gerekli miktarlarda alınması, çocuklarımızın büyümesi, gelişmesi ve bilişsel fonksiyonları için büyük önem taşıyor.”

Çocukların beslenme ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak Nesquik Opti-Start’ı geliştirdiklerine değinen Sarı, ülkemizde çocuklarda yetersizliği sıklıkla görülen D vitamini, demir ve çinko ile zenginleştirdikleri Nesquik Opti-Start’ın sütte bulunmayan bu vitamin ve mineral içeriğiyle, hem sütü daha da faydalı hale getirdiğini hem de çocukların sütü severek içmesini sağladığını açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz