2017’yi yeni yatırımla karşılamaya hazırlanıyor

0
1155
Oba Makarna CEO'su Alpaslan Özgüçlü, 2017 yılında kapasite artışı ve yeni ürün gamı için ilave 9 milyon Euro tutarında bir yatırım yapacaklarını açıkladı.

2016 yılını, ciro bazında yüzde 30 oranında büyüme rakamı ile kapatmaya hazırlanan Oba Makarna, 2017 yılında kapasite artışı ve yeni ürün gamı için ilave 9 milyon Euro tutarında bir yatırım yapacak.

Türk makarna sektöründe yüzde 9 oranında pazar payına sahip olan Oba Makarna, 2016 yılında yurtiçi pazarda marka bilinirliğini arttırma amacıyla, pazarlama yatırımlarına ağırlık verdiğini açıkladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, 2015 yılında 547 milyon TL tutarında bir ciro rakamına ulaşan şirketin, 2016 yılını 750 milyon TL’lik ciro rakamı ile kapatmaya hazırlandığı belirtildi. 2017 yılında kapasite artışı ve yeni ürün gamı için ilave 9 milyon Euro tutarında bir yatırım yapacaklarını kaydeden Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, şirketin 2016 yılı performansı hakkında şu bilgileri verdi:

Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü

“Oba Makarna olarak, Türkiye’nin makarna ihracatında yüzde 25 pazar payına sahibiz. Üretimimizin yüzde 75’ini ihraç ediyoruz. Kolombiya’dan Norveç’e, İspanya’dan Tayvan’a, Amerika’dan Vietnam’a kadar, 96 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2016 yılını, yaklaşık 563 milyon TL tutarında bir ihracat rakamı ile kapatmayı planlıyoruz.”

“Ana işimiz makarnaya daha fazla odaklanacağız”

2016 yılını üretim bazında yüzde 40, cirosal anlamda yüzde 30 oranında büyüme rakamı ile kapatmaya hazırlandıklarını ifade eden Özgüçlü, Türkiye’de ihraç edilen her 3 paket makarnadan birinin Oba markasını taşıdığını belirterek, 2017 yılı hedefleri hakkında şöyle konuştu:

“Gaziantep 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde, 110 bin metrekarelik açık, 65 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesislerimizde, İtalyan teknolojisi ve yüksek kapasite ile üretim yapıyoruz. Global makarna pazarında 250 bin tonluk bir hacmi elimizde bulunduruyoruz. Oba Makarna’nın en büyük pazarı yüzde 50 ile Afrika olurken, Güney Amerika, Uzak Doğu, Güney Kore ve Japonya pazarlarında da yer almayı hedefliyoruz. Grup olarak yeni bir sektöre girme planımız bulunmuyor. Ana işimiz olan makarnaya daha da fazla yoğunlaşıp, katma değerli ürünlere yöneleceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz