E-ticaret platformlarında Türk işgali

0
729
10 bin ihracatçı TİM ile e-ticaret sitelerinde yerini alacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), e-ticaret platformları AliBaba, Kompass ve Turkish Exporters ile toplu üyelik anlaşmaları imzaladı. E-ticaret Sitelerine Üyelik Desteği Lansmanında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: “E-ticaret platformlarında tabiri caizse Türk işgali yaşanacak.” dedi.

Ekonomi Bakanlığı’nın e-ticaret sitelerine üyelik desteğini iş birliği kuruluşları üzerinden verme kararının ardından ilk adımı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) attı. E-ticaret Sitelerine Üyelik Desteği Lansmanında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin şahitliğinde TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile e-ticaret platformları AliBaba, Kompass ve Turkish Exporters genel müdürleri arasında toplu üyelik anlaşmaları imzalandı. Lansmanda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hedefimiz kısa süre içerisinde toplamda 10 bin firmamızın e-ticaret sitelerinde yer alması” dedi. TİM, anlaşmalar ile üyelerini üç platforma üye yapacak ve harcamasının yüzde 80’ini hibe olarak alacak.

“İhracatçının çıkarma yapmasına öncü olacağız”

“TİM’in bu girişiminin diğer iş birliği kuruluşlarına örnek teşkil etmesini umut ediyorum. Bakanlık olarak verdiğimiz destek iş birliği kuruluşlarımızın toplu üyelik projelerini sahiplenmesiyle çarpan etkisi yaratır” diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise

“Geleceğimiz noktada inşallah e-ticaret platformlarında tabiri caizse Türk işgali yaşanacak. Türk ihracatçısının küresel e-ticaret pazarına çıkarma yapmasına öncü olacağız.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz