5.7 C
Ankara
Pazar, Mart 10, 2024

Organik gıda

Türk organik sektöründen 1 milyar Avro hedefi

Dünya organik sektörünün 100 milyar Avro'ya ulaştığını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Organik Ürünler Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, Türk organik sektörünün bu pastadan 500 milyon Avro pay aldığını, Türk Organik Sektörünün hedefinin 1 milyar avroluk büyüklüğe ulaşmak olduğunu söyledi.

Narlıdere Slow Food Birliği kuruldu

Narlıdere’nin yerel lezzetlerini markalaştırarak hem Türk hem de Dünya Mutfağına sunmak hedefiyle yola çıkan ve Narlıdere Belediyesi’nin desteğini de arkasına alan Narlıdere’nin gıda sektöründeki yerel dinamikleri, İtalya’dan gelen onayla resmen Slow Food’a üye oldu.

Kartal yüzde 100 Ekolojik Pazar 10 yaşında

İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk organik pazarı Kartal %100 Ekolojik Pazar’ın 10. yaşı, 22 Aralık Pazar günü pazar alanındaki Zehirsiz Sofralar söyleşi ve belgesel gösterimi, atölyeler, müzik dinletileri ve 10. yıla özel indirimler ile kutlandı.

Pakdemirli’den coğrafi işaretli ürünlerin satışına ilişkin açıklama

Ulusal zincir marketlerde coğrafi işaretli ve yerel ürünlerin satış mecburiyetinin yasal olarak yüzde 1 olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu oranın yüzde 20-25'ler seviyesine taşınması durumunda hem yerel ekonominin kalkınmasının hem de ciddi bir verimliliğin yakalanabileceğini söyledi.

Balparmak’tan Arıcılık Akademisi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) desteğiyle hayata geçirilen Balparmak Arıcılık Akademisi, kırsal kalkınma bölgelerindeki kadın ve gençlerin arıcılığa kazandırılmasını hedefliyor.

Organik gıdada 2,5 milyar dolar ihracat hedefi

Türkiye, 500 milyon dolar seviyesinde olan organik ürünler ihracatını 2023 yılında 2.5 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor.

Habip Asan: “Coğrafi işaretli ürünler diğer ürünlere göre yüzde 15 daha pahalı olacak”

Tescilli coğrafi işaretli ürünlerde amblem kullanımının zorunlu hale getirilmesi ile birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil işlemleri tamamlanan tarım ve tarım dışı ürünlerde coğrafi işaret amblemi ile marketlerde yerini aldı. “Coğrafi işaretli ürünler daha nitelikli, kaliteli ve katma değeri yüksek ürünlerdir” diyen Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, coğrafi işaretli ürünlerin diğer ürünlere göre yüzde 15 daha pahalı olacağını belirtti.

Can Sezen: “Arı zehiri, polen, arı sütü gibi katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz”

Türkiye, dünyanın en büyük ikinci bal üreticisi olmasına rağmen 3 milyar dolarlık global bal ihraç pazarından yalnızca yüzde 1,1 pay alıyor. Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, bal ihracatı için arıcıların arı zehiri, polen, arı sütü gibi katma değeri yüksek ürünlere de yönelmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Ege Bölgesi organik ürünler ihracatında açık ara lider oldu

Türkiye'nin 2017 yılında gerçekleştirdiği 87 milyon dolarlık organik gıda ürünü ihracatının yüzde 74'ü Ege Bölgesi'nden gerçekleştirildi. Organik ürün ihraç ettiğimiz ülke sayısı 68 olurken, en fazla ihraç edilen organik ürünler ise sırasıyla Çekirdeksiz Kuru Üzüm, Kuru İncir, Fındık ve Kuru Kayısı oldu.

Toprak Ana Günü Beyler Köyü’nde kutlandı

Slow Food üyeleri tarafından her yıl 10 Aralık'ta kutlanılan Terra Madre (Toprak Ana) günü nedeniyle Türkiye'nin Cittaslow Başkenti Seferihisar'ın Beyler Köyü'nde kutlama programı düzenlendi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...

Nurettin Yüksel Kimdir? Profesyonel Besicilik ve Hayvancılık

Nurettin Yüksel Kimdir? Nurettin Yüksel, profesyonel hayvancılık alanında kendi yaptığı yem formülasyonları ile besicilikte önemli işlere imza atıyor.Besi hayvanlarının...

Air Anka Havayolları iş ilanları

İzmir merkezli kurulan hava kargo şirketi Air Anka Havayolları, pilot alımlarına başladı. Şirket, kaptan pilot, ikinci pilot, yükleme uzmanı...