21.5 C
Ankara
Salı, Nisan 30, 2024

İYİ Parti’den Tarım Bakanlığının üretici birliklerine müdahale kararına tepki

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığının üretici birliklerine yapacakları tüm proje ve sözleşmelerde Bakanlıktan görüş almaları zorunluluğu getirmesine sert tepki göstererek, ilgili talimatın geri çekilmesi istendi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tarım  ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin 5 Mart’ta yayımlanan talimatıyla, üretici ve yetiştirici birliklerine hayvancılığın geliştirilmesine yönelik yapacakları  tüm proje, protokol ve iş birliklerinde Bakanlıktan görüş almaları zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı. 

Üretici ve yetiştirici birliklerinin hayvancılığın geliştirilmesiyle ilgili yapacakları çalışmalarda Bakanlığın onayına zorunlu tutulmalarının kabul edilemez olduğunun altının çizildiği açıklamada, bu birliklerin Bakanlığın emrinde olamayacağını, demokratik ve devletten bağımsız kuruluşlar olduğunun vurgusu yapıldı.

Açıklamada, üretici ve yetiştirici birliklerin protokol, iş birliği ve sözleşmelerine müdahale ederek neyin amaçlandığı sorularak, “Olmayan hayvancılık politikalarında bu talimatın nasıl bir katkısı olacaktır?” sözleriyle tepki gösterildi.

“Tarım Bakanı da dahil kimsenin uzmanlığı ve bilgisi yok”

İlgili talimatı veren Tarım Bakanı Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’ye  “Bu talimatla Bakanlığın bağımsız olması gereken üretici birliklerini yönettiğini mi itiraf ediyorsunuz?” sorusu yöneltilen açıklamada, “Üretici birliklerini “biz” kontrol edeceğiz diyorsanız, zaten zarar verdiğiniz birliklere daha ne kadar ağır ithamlarda bulunacaksınız?” ifadeleri kullanıldı. 

Tarım  ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de dahil olmak üzere görev yapan dört bakan yardımcısının tarımsal bilgi, deneyim ve kamu yönetimi birikimine sahip olmadığına dikkati çekilen açıklamada, “Tarım bir uzmanlık işidir, ‘çıkını dolu olmayanın’ Tarım Bakanlığı’nı yönetmesi de anlaması da zordur” denildi.

“Çıkınınızın dolu olmadığını biliyoruz”

Tarım alanının ‘kervan yolda dizilir’ anlayışı ile yönetilemeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece’nin söz konusu talimatı kendi inisiyatifi ile veremeyeceği belirtilerek, Işıkgece’ye “‘Ben sadece bana verilen talimatlara uyuyorum’ diyorsanız, üzülmeyin hem biz hem etrafınızdakiler sizin ‘çıkınınızın dolu olmadığını’ gayet iyi biliyor” ifadeleriyle cevap verildi ve bu ısrardan vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

Kaynak: Ajans Bizim

Bu haber de ilginizi çekebilir: Ergin Kahveci: “Çiftçi borçları 200 milyar lirayı aştı!”

[mc4wp_form id=”25750″]

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...