TMO’nun bakliyat ürünleri e-ticarete girdi

0
1150
TMO’nun yeşil mercimek ve nohutu ePTTavm.com üzerinden satılmaya başlanacak

Toprak Mahsulleri Ofisi ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde TMO’nun perakende satış ürünleri olan yeşil mercimek ve nohut ePTTavm.com  üzerinden satılmaya başlanacak.


TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal – PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik

TMO satış büfelerinde yapılan perakende yeşil mercimek ve nohut satışlarına elektronik satış da eklendi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik arasında imzalanan protokol çerçevesinde TMO’nun yeşil mercimek ve nohutu ePTTavm.com  üzerinden satılmaya başlanacak.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal; PTT ile yapılan işbirliği sonucunda, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında yeşil mercimek ve nohut ürünlerinin piyasa fiyatlarının altında daha geniş halk kitlelerine ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.

Elektronik ticarete ilişkin düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Güldal şunları kaydetti:

“Tüketimi son derece önemli olan bakliyat stoklarımızı öncelikle natürel olarak satışa açtık ve ardından halkımıza uygun fiyatlarla ulaşmasını teminen imalatını gerçekleştirerek Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında piyasa fiyatlarının %20-40 altında perakende olarak satışa sunduk.

İki köklü kurum, modern ticaret yöntemlerini kullanarak halkımızın güvenle uygun fiyatlı bakliyat tüketebilmesini sağlamak ve ürünlerin ülkemizin hemen her yerine ulaşmasını temin etmek üzere güçlerini birleştiriyorlar. İmzalayacağımız protokol ile ilk etapta bakliyat olmak üzere TMO ürünlerinin e-ticaret yoluyla PTT üzerinden satışı gerçekleştirilecek. Ülkemiz için hayırlı bir girişim olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Güldal, üç kategoride paketlenen nohutun 4 lira ile 6,5 lira arasında, yeşil mercimeğin ise 4,5 liradan tüketicilere sunulacağını da belirterek, “Tabii PTT çok münasip fiyatlarla kargo ilavesini yapacaktır.” şeklinde konuştu.

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de konuşmasında “Bu işbirliği sayesinde tüketiciler, www.epttavm.com platformu üzerinden satışa sunulacak TMO ürünlerine Türkiye’nin her köşesinden kolayca ulaşabilecek. Projenin ilk fazında TMO ve PTT’nin Mersin’de yer alan birimleri arasında nohut satışına ilişkin çalışmalara başlanacak. Protokolün süresi bir yıl olacak.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz