Akşener: “Stokçuluk, enflasyonun sebebi değil sonucu”

0
354
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Stokçuluğun, enflasyonun sebebi değil sonucu olduğunu ifade eden İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener, enflasyonun olduğu yerde, stokçuluğun ortaya çıkacağını söyledi. Akşener, fiyat istikrarının sağlanması durumunda bu tür sorunların kalkacağını vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. “Bütün veriler gösteriyor ki 2019 çok daha ağır geçecek.” diyen Akşener, “Kemer sıkmayla yetinmeyecekler, milletin boğazını sıkacaklar. Doğal gaz ve elektrik zamları yetmedi, şimdi de trafik cezaları ile bütçe tutturmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Ekonomik krizin ülkenin ana gündemi olduğunun altını çizen Akşener, “Hayat pahalılığı, geçim darlığı milletimizin canını yakmaya devam ediyor. Türkiye ekonomide hızla 2002 seviyesine döndü. Anlaşılan o ki iktidar, başladığı noktada bırakmaya kararlı. ‘Türkiye’yi uçuracağım’ dedi, uçurdu da. Ama uçurumdan aşağı uçurdu. 2023 dedi, 2053 dedi, hızını alamayıp 2071 de dedi ama geldiğimiz yer 2002 oldu.” dedi.

Ülkede enflasyonun sorumlusu bakkallar, fırıncılar, pazarcılar ve şimdi de çiftçiler mi?

Hükümetin stokçularla mücadele yöntemini de eleştiren Akşener, şöyle devam etti:

“Nohutun kilosu 15 lirayı buldu, kuru fasulye 20 lirayı geçti. Yarın oralara da mı baskın yapacaksın? Domates uçmuş gitmiş. Yarın seraları da mı basacaksın? Ülkede enflasyonun sorumlusu bakkallar, fırıncılar, pazarcılar ve şimdi de çiftçiler mi? Milleti buna inandırmaya mı çalışıyorlar? Fırsatçılara göz açtırmayacakmış. En büyük fırsatçı, dövizi bahane edip elektriğe, doğal gaza yüzde 50 zam yapan iktidardır. Her kim ki millete kuruş vermezken, 60 milyarlık maaşına yüzde 26 zam yapıyorsa, en büyük fırsatçı odur. Stokçuluk yaptırmayacakmış. En büyük stokçu 13 tane uçağı, 300 tane lüks aracı olan saray mukimidir.”

Stokçuluğun, enflasyonun sebebi değil sonucu olduğunu ifade eden Akşener, enflasyonun olduğu yerde, stokçuluğun ortaya çıkacağını söyledi. Meral Akşener, fiyat istikrarının sağlanması durumunda bu tür sorunların kalkacağına işaret ederek şunları kaydetti:

“Ekonomiyi düzeltmezsen, üretimi arttırmazsan, israftan vazgeçmezsen, her sabah saraydan fiyat listesi bile yayınlasan bu yangını söndüremezsin. Dünyanın en akıllısı siz misiniz kardeşim? Baskınla, cezayla, sopayla hayat pahalılığını yok etmek mümkün mü? Polisle, zabıtayla fiyatlar düşecek olsaydı, dünyada aç, yoksul kimse kalır mıydı? Sanayiyi bitirdin, tarımı sıfırladın, hayvancılığı öldürdün. Dışardan borç alıp, betona yatırdın. Bir şey ürettiğin yok. Her şeyi dışarıdan alıyorsun. Kağıt ithal, ilaç ithal, saman ithal, inek ithal. Suriye’den pamuk ithal ediyorsun kardeşim. Ülkeyi uçuruma sürüklemişsin, faturayı da gariban vatandaşa keseceksin öyle mi?”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz