Çin ve Brezilya, dondurma pazarını büyütecek

0
1001
dünya dondurma pazarının 2021 yılında 87 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Dünya dondurma pazarının gelecekte de büyümeye devam ederek 2021 yılında 87 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu büyümenin arkasındaki temel güç ise Brezilya ve Çin gibi gelişmekte olan ülkeler olacak.

Research and Markets araştırma kuruluşu tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre dünya dondurma pazarının 2021 yılında 87 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

Brezilya ve Çin’de tüketicilerin gelir seviyesinin artması sayesinde 2016 yılında küresel dondurma satışlarının beşte ikisi bu iki ülkede gerçekleşti.

Rapora göre pazarın büyümesini sağlayacak olan en önemli unsur, dondurma üreticilerinin yeni tatları ve laktoz içermeyen ürünler gibi inovatif ürünleri piyasaya sürmesi ve önemli pazarlarda tüketicilerin gelir seviyesinin artması. Aynı zamanda private label ürünlerin fiyatlarının düşüş sergilemesi de hem bu ürünlere hem de dondumaya talebin artmasını sağlayacak.

Raporda tüketicilerin dondurma talebinin, özellikle de 50 yaş üstü tüketicilerin talebinin artacağı da belirtiliyor. Raporda belirtilen bu sebeplerin yanı sıra tatlı gıdalara talebin artmasının da pazarın büyümesine katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Brezilya ve Çin

Mintel tarafından hazırlanan Küresel Dondurma Pazarı 2016 Yıllık Değerlendirme Raporuna göre ise dondurma pazarının büyümesine en fazla katkı sağlayan ülkeler Brezilya ve Çin gibi gelişmekte olan ülkeler. Brezilya ve Çin’de tüketicilerin gelir seviyesinin artması sayesinde 2016 yılında küresel dondurma satışlarının beşte ikisi bu iki ülkede gerçekleşti

Unilever %22’lik pazar payı ve en çok satan 15 marka arasında yer alan sekiz dondurma markası ile dünya dondurma pazarında lider konumunda. Unilever’in en yakın rakibi Nestle’nin ise en çok satan ilk 15 marka arasında dört markası yer alıyor. Diğer dondurmaların satış hacmi ise premium ürünlere talebin arması nedeniyle düşüş sergiliyor.

Mintel’in raporuna göre, gelişmekte olan ülkelerde dondurma pazarının büyüme sergilemesi Amerika, Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde satışlarda yaşanan düşüşün üstesinden gelinmesini sağladı. Sadece Amerika’da 2015 yılında bir önceki yıla göre 59 milyon litre daha az dondurma tüketildi. Aynı zamanda Kuzey Amerika dünya genelinde 2015 yılında bir önceki yıla göre daha az sayıda yeni dondurma ürünlerinin piyasaya sürüldüğü tek bölge oldu.

Rapora göre Amerika’da tüketicilerin dondurmadan bu denli uzaklaşmalarının temel sebepleri arasında; şeker ve obezite ilişkisi konusunda kamuoyunda oluşan algı ve dolayısıyla tüketicilerin şekerli gıda tüketimini azaltmaya çalışması yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz