CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca: “Çiftçilerin sulama birliklerine olan borçları silinsin!”

0
709
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca: "Çiftçilerin sulama birliklerine olan borçları silinsin!"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Covid- 19 salgını nedeniyle çiftçinin zarar görmemesi için “Çiftçilerin sulama birliklerine olan borçları silinsin. 2020 yılı boyunca sulama bedeli alınmasın” çağrısında bulundu.

Tarım sektörünün ekonomideki ağırlığının, milli gelire ve istihdama katkısının her geçen yıl azaldığına dikkat çeken CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘Zaten üretim alanlarımız daralıyor, çiftçi sayımız düşüyor. Her geçen gün azalan üretim alanlarımızı ve üreticilerimizi de salgın hastalık nedeniyle kaybedersek, tarımda geri dönülemez bir yola girebiliriz. Korona salgını kendi kendine yeten ülke olmanın önemini herkese göstermiştir. Bu süreçte çiftçilerimizi korumamız şarttır. Yeni tip korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle çiftçimizin mağduriyetini en aza indirecek önlemler alınmalıdır’ dedi.

Çiftçilerimiz için acil destek paketi açıklanmalı!

Üretim yapan çiftçiye salgın hastalık döneminde daha çok ihtiyaç olduğunun anlaşıldığını ifade eden Karaca; “Çiftçilerimizin tarımdan vazgeçmemesi önem arz etmektedir. Bunun için çiftçilerimizin sulama birliklerine olan borçları silinmeli ve 2020 yılı boyunca sulama bedeli alınmamalıdır.” dedi.

Salgın nedeniyle çiftçiye herhangi bir destek paketi açıklanmadığına da işaret eden Gülizar Biçer Karaca “Acil olarak da çiftçilerimiz için destek paketi açıklanmalı. Korona salgını sonrası yaşanması kuvvetle muhtemel gıda krizi için tek çıkar yol tarım alanlarının üretime kazandırılmasıdır. Bu nedenle çiftçilerin yeniden üretmelerini teşvik edecek önlemlerin acilen il, bölge ayrımı yapılmadan alınması gerekmektedir.” şeklinde konuştu. Karaca, CHP’nin korona salgınında tarım için önlem önerilerini de hatırlatarak, bir an önce yapılması gerekenler konusunda şunları kaydetti:

“Üreticinin 2019 yılından kalan bütün destekleri hemen ödenmeli.

2020 yılı desteklerinin 49 milyara çıkarılarak yarısının hemen, kalanın da Haziran ayında ödenmeli.

Ürünlerin alım fiyatları hemen açıklanmalı. Ürünlere alım garantisi verilmeli.

Üretici borçları 1 yıl faizsiz ertelenmeli.

Üreticinin elektrik ve su borçları silinmeli ve kapatılan elektrik ve su üreticiye yeniden verilmeli.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz