Tarımsal ve hayvansal biyokütleden elektrik üretimine başladı

0
428
Aydın’nın Söke ilçesinde hizmete giren 12 MW kurulu gücündeki Mavibayrak Enerji Santrali, hasat sonrasında tarlada kalan pamuk saplarını elektrik enerjisine dönüştürüyor, 30 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Global Yatırım Holding, Aydın ve Şanlıurfa’daki santralleri ile biyokütleden elektrik üretimine başladı. Pamuk sapı da dahil olmak üzere tarımsal ve hayvansal biyokütleden üretim yapan iki tesis, 17.2 MW’lık toplam kapasiteleri ile 45 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Tarımsal ve hayvansal biyokütleden enerji üretiminde ülke potansiyelinin yüzde 1’inin dahi değerlendirilmediğine vurgu yapan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, bu modeli tüm Türkiye’de yaygınlaştıracaklarını açıkladı.

Bu alanda 2020 yılına kadar toplamda 450 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten, Global Yatırım Holding’in yüzde yüz iştiraki Consus Enerji CEO’su Atay Arpacıoğulları ise, “250 MW kurulu güce ulaşmayı ve yılda yaklaşık 1,5 milyar kWs’lik elektrik üretimiyle Türkiye’de lider olmayı hedefliyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz