250 gönüllü, 3.500 kg çöp, 350 bin adım

0
1582
250 gönüllü, 3.500 kg çöp, 350 bin adım

250 Nestle gönüllüsü, çevre temizliği gerçekleştirdikleri üç “plogging” etkinliğinde, çoğu evsel atıklardan oluşan 3.500 kilogram çöpü geri dönüşüm sürecine dahil ederken, aynı zamanda toplamda 350 bine yakın adım attılar.

Sosyal medyada son dönemde hızla yükselen bir trend olan “plogging”, bir yandan doğada spor yaparken diğer yandan çöp toplayarak çevre temizliğine katkı sağlayan bir sosyal duyarlılık aktivitesi.

Nestlé çalışanları da bu kapsamda ilk aktiviteyi 20 Şubat’ta Bursa Karacabey’deki fabrika çalışanlarıyla birlikte fabrika çevresinde gerçekleştirdi. Etkinliklerin ikinci ayağı 4 Nisan’da İstanbul Kilyos’taki Kısırkaya Plajı’nda, sonuncusu ise 8 Nisan’da Gebze Eskihisar Sahil Yolu’nda düzenlendi.

Gün boyu süren etkinlikler sonunda çoğu evsel atıklardan oluşan 3.500 kilogram çöp geri dönüşüm sürecine dahil edilirken, katılımcılar toplamda 350 bine yakın adım attı.

Sarıyer’de sokak hayvanlarına mama, Karacabey’de ağaçlandırma

Nestlé gönüllüleri, Sarıyer’deki Plogging rotalarının sonunda yer alan belediyeye ait sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezine de uğrayarak, 2 tonu aşkın Purina kedi ve köpek mamasını bakım altındaki hayvanlar için bağışladı. Karacabey’de ise plogging yapılan 500 metrelik alanda 62 gönüllünün katılımıyla ayrı bir ağaçlandırma aktivitesi gerçekleştirildi. Etkinlikte 80 ağaç dikildi ve 124 bin adım atıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz