Galata Kulesi’nden esinlendi, Red Dot Ödülü’nün sahibi oldu

0
879
Galata Kulesi’nden esinlendi, Red Dot Ödülü’nün sahibi oldu

14. yy.’da inşa edilen Galata Kulesi’ni ikonik bir şişe tasarımına dönüştüren Gürallar Cam Ambalaj ve Beyoğlu Gazozu İçecek A.Ş., bu tasarımla Türkiye’ye Red Dot Ödülü’nü kazandırdı.

Beyoğlu Gazozu’nun kurucusu Kerim Sakızlı’nın Beyoğlu markasıyla özdeşleşecek şişenin Galata Kulesi’ni sembolize etmesi fikriyle doğan proje, Gürallar Cam Ambalaj tasarımcısı Neil Kaan Hirst tarafından cam ambalaj üretimine uygun bir tasarımla geliştirilerek, camda hayat buldu.

Dünyanın en eski ve en prestijli tasarım ödüllerinden biri olarak kabul edilen Red-Dot Awards: Communication Design, bu seneki sahiplerini buldu. Her yıl, piyasaya çıkan yeni tasarımları belirlemek ve değerlendirmek için 34 farklı kategoride düzenlenen yarışmada, bu yıl 50 ülkeden 8 bin yeni tasarım en ince ayrıntısına kadar incelendi. Bağımsız ve uluslararası uzmanlardan oluşan bir heyet tarafından değerlendirilen projeler arasında yer alan Beyoğlu Gazozu şişesi, 2017 Red Dot Ödülü’ne layık görüldü.

Gürallar Cam Ambalaj ve Beyoğlu Gazozu tarafından tasarlanan Beyoğlu Gazozu cam şişesi, tasarımıyla modern Türkiye’den farklı olarak tarihi dokusu ve kültürel zenginliği ile cazibe merkezi olan Beyoğlu’na bir saygı niteliği taşıyor. Beyoğlu Gazozu’nun kurucusu Kerim Sakızlı’nın Beyoğlu markasıyla özdeşleşecek şişenin Galata Kulesi’ni sembolize etmesi fikriyle doğan proje, Gürallar Cam Ambalaj tasarımcısı Neil Kaan Hirst tarafından cam ambalaj üretimine uygun bir tasarımla geliştirilerek, camda hayat buldu. Beyoğlu Gazozu İçecek A.Ş.’nin geçmişe duyulan saygıyı simgeleyen altın renkli kapak ve Taksim Tramvayı etiket tasarımı ile de İstanbul’un nostaljik havası tüm dünyaya yayılmış oldu.

Beyoğlu Gazozu Red Dot Tasarım Müzesi’nde 1 yıl sergilenecek

27 Ekim’de Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleşen Red Dot Ödülleri Gala Gecesi’nde, kazanan tasarımlara ödülleri ve sertifikaları takdim edildi. Ödüle layık görülen tasarımlar, ‘Red Dot 2017 Kazanan Ürünler Kataloğu’nda yer almanın yanı sıra ‘Red Dot Tasarım Müzesi’nde de bir yıl süre ile sergilenecek. Aralarında Beyoğlu Gazozu’nun da bulunduğu ödüllü tasarımlar, Müze’nin ardından dünyanın pek çok kentinde de sergilenmeye devam edecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz