‘Türkiye Reformlarına Devam Etmeli’

0
735
Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED Başkanı Ahmet Erdem

YASED Başkanı Ahmet Erdem, 9 Mayıs Avrupa Günü’nde yayınladığı kutlama mesajında, Türkiye-AB müzakere sürecinin hızlandırılması çağrısında bulundu.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği – YASED Başkanı Ahmet Erdem, 9 Mayıs Avrupa Günü’ne ilişkin kutlama mesajında, “İnsanlık tarihinin en önemli barış projelerinden biri olan Avrupa bütünleşmesi fikrinin tohumlarını atan 9 Mayıs 1950 tarihli Schuman Deklarasyonu’nun yıldönümü, tüm Avrupa’da, ‘Avrupa Günü’ olarak kutlanıyor. Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğini destekleyen YASED olarak, tüm Avrupa yurttaşlarının Avrupa Günü’nü kutluyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle YASED olarak AB’ye uyum sürecinin son dönemde bir ivme kazanmasından memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Bununla birlikte, müzakere sürecinin teknik kriterlere dayanarak sürdürülmesini ve tüm müzakere başlıklarının hiç vakit kaybedilmeksizin açılmasını önemli bulmaktayız.

Türkiye olarak, ekonomik, yasal ve yapısal reformların hızla devam ettirilmesine ihtiyacımız vardır. Özellikle Gümrük Birliğinin modernizasyonu sürecinde ülkemiz için ilerleme sağlanması ve TTIP görüşmelerinde somut sonuçlar alınması önem arz etmektedir.

YASED olarak, Türkiye’nin AB üyeliği sayesinde, iki tarafın da daha müreffeh ve daha güçlü bir gelecek inşa edebileceğine inanıyoruz ve bu yönde atılacak tüm adımları destekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz