TİSK: “Hükümet-işveren-işçi ilişkilerindeki uyum ve çalışma barışı, bizim için siyaset üstü”

0
407
tisk
TİSK Ekonomi Bülteni, Orta Vadeli Program, mali istikrar, sanayi üretimi, ihracat,cari işlemler dengesi, enflasyon

TİSK tarafından seçim kampanyaları sırasında çalışma hayatı ile ilgili olarak gündeme gelen konulara ilişkin yapılan açıklamada, “Ekonomik gelişmelerdeki belirleyici diğer etmenlerin en önemlileri de hükümet-işveren-işçi ilişkilerindeki uyum ve çalışma barışıdır. Bizler için bu uyum, siyaset üstüdür ve seçim vaatlerinde bu dengelerin gözetilmesi çok önemlidir” ifadelerine yer verildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), seçim kampanyaları sırasında çalışma hayatı ile ilgili olarak gündeme getirilen konulara ilişkin açıklama yaptı. TİSK Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; erken seçim çağrısı sonrasında başlatılan seçim kampanyaları sırasında özellikle çalışma hayatının temel bileşenleri ile ilgili konuların gündeme getirildiği belirtildi ve hükümet-işveren-işçi ilişkilerinde uyum vurgusu yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşverenler olarak temel hedefimiz dünyada ve bölgemizde yaşanan çalkantılara rağmen, küresel ekonomideki olumsuz gelişmelerin ülkemize etkilerini azaltacak, önüne geçecek zemini hazırlamaktır.

Ekonomik gelişmelerdeki belirleyici diğer etmenlerin en önemlileri de hükümet-işveren-işçi ilişkilerindeki uyum ve çalışma barışıdır. Bizler için bu uyum, siyaset üstüdür ve seçim vaatlerinde bu dengelerin gözetilmesi çok önemlidir.

Çalışma hayatının temel unsurlarından olan asgari ücretin ülkenin ekonomik koşulları, ekonomik hayatı etkileyen diğer parametreler ve işletmelerin durumları ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir konu olduğuna inanıyoruz.

Asgari ücretin belirlenmesinde büyüme, enflasyon gibi dengeleri objektif bir şekilde gözeten yatırım-üretim-ihracat-istihdam zincirindeki halkalara zarar vermeden, ücretler ile verimlilik arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yaklaşım içinde olmamız gerekmektedir.

Rekabet gücü, yatırımların, dolayısıyla istihdamın belirleyicisidir. Çalışma hayatı içerisinde yer alan her alanda başarılı ve sürdürülebilir sonuçlara ulaşabilmek için ulusal ve küresel düzeyde çalışma hayatında yaşanan gelişmeleri dikkate alan değişime açık, esnek ve dengeleri gözeten çalışmaların ortak sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz