18.5 C
Ankara
Çarşamba, Nisan 24, 2024

ekonomi

Esnafın umutları eriyor

Her 2 esnaftan 1’i, en önemli kaygısının salgının bir türlü bitmemesi olduğunu belirtirken, işlerinin daha da kötüye gittiğini ve düzeleceğine dair umudunu kaybettiğini belirten esnafın oranı son bir ayda yüzde 27’den yüzde 32’ye yükseldi.

Bangladeş ile ticaret yapacaklara çağrı

DEİK/ Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı Hülya Gedik, iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “İş insanlarımıza sesleniyorum. 168 milyon nüfuslu bu ülkede fırsatları herkesle paylaşmaya hazırız” dedi.

Ekonomi-güven ilişkisi üzerine

"Güven" kelimesi, özellikle Amerika ile yaşadığımız "rahip Brunson" krizi ile tetiklenen son ekonomik krizin başladığı, Covid 19'un da üzerine tuz-biber ektiği yılların en çok duyulan kelimesi. Bu süreçte yönetenlerimiz sıkça "kendilerine güvenmemizi" istediler, istemeye de devam ediyorlar.

Yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 13,81’e yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, “Mayıs 2021 Beklenti Anketi İstatistikleri”ni yayımladı.

Çanakcı: “TÜİK’in makyajlı verileri bile hayat pahalılığını gösteriyor”

Çanakcı: “TÜİK’in makyajlı verileri bile hayat pahalılığını gösteriyor”

Enflasyon çuvala sığmıyor

Resmi enflasyon verileri yükselmeye devam ediyor. Nisan ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %17,14, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ise yıllık %35,17 oranında arttı.

Kısa vadeli dış borç stoku 141,2 milyar dolara yükseldi

Bu yıl Şubat ayı sonu itibarıyla, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 6,1 oranında artarak, 61,5 milyar dolara yükseldi. 1 yıl içinde çevrilmesi gereken kısa vadeli dış borç stoku ise 192 milyar dolara yükseldi.

Perakende satışlar Şubat’ta yüzde 3,4, toplam ciro ise yüzde 1 arttı

Perakende satışlar Şubat’ta yüzde 3,4, toplam ciro ise yüzde 1 arttı

Dolar

Değeri olan para değil, mal veya hizmettir. Siz değerli mal üretin, merak etmeyin, onu istediğiniz para birimi ile istediğiniz fiyata ve canınızın istediğinize satarsınız.

Ekonomik toparlanma ancak yılsonunda

Ekonomik toparlanma ancak yılsonunda
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img