Karaaslan: “Birçok sektörde gerekli adımlar atılmadı”

0
891
Rus-Türk İş Adamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan: "Fiili anlamda fazla düzelen bir şey yok. Biz aslında ekonomi alanında bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Şimdiye kadar bu yönde somut adımlar hâlâ atılmış değil."

Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerdeki sorunların çözülmesi gerektiğini söyleyen Rus-Türk İş Adamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, “Birçok sektörde gerekli adımlar atılmadı. Charter seferleri konusunda, meyve sebze, sanayi ve ham madde girişlerinde, çalışma kotaları ve çalışma belgeleri konusunda sıkıntılar var” dedi.

Sputnik’e konuşan Karaaslan şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile ilişkilerimiz düzeldi. Ama fiili anlamda fazla düzelen bir şey yok. Biz aslında ekonomi alanında bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Şimdiye kadar bu yönde somut adımlar hâlâ atılmış değil. İş dünyası gerçekçidir, elindekilere bakar. Bir şeyleri uygulamaya geçirmek önemli. St.Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmelerde de bu anlamda bir başlangıç yapıldı. Biz iş dünyası da iyimser ve umutluyuz. Ama artık atılması gereken başka adımlar var. Ciddi oranda zaman kaybettik.”

‘Rusya’da da Türkiye ile ilgili iş geliştirme masası kurulmalı’

Karaaslan açıklamalarına şöyle devam etti: “RTİB olarak üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki Kriz Masası, İş Geliştirme Masası’na dönüştürülecek. Önümüzdeki haftalarda Türkiye’de konuyla ilgili toplantılar yapılacak. Rusya’da da böyle bir masanın kurulmasından yanayız. Bu çerçevede Rusya’da faaliyet gösteren Türk işadamları ve Türkiye ile iş yapan Rus işadamlarının katkılarını bekliyoruz. Orada çözümler üretmeliler. Biz bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız. Şimdilik gümrüklerde çok ciddi sıkıntılar var. Üretim faaliyetlerinde bulunan firmalarımızın sıkıntıları giderilmeli. Birçok sektörde gerekli adımlar atılmadı. Charter seferleri konusunda, meyve sebze, sanayi ve ham madde girişlerinde, çalışma kotaları ve çalışma belgeleri konusunda sıkıntılar var, bunların giderilmesi gerekiyor. Çözüm bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz