12.2 C
Ankara
Pazar, Mart 24, 2024

İstanbulluların yüzde 60,2’si geçinecek kadar para kazanamıyor

Ekim ayı ile karşılaştırıldığında geçinemeyenlerin oranının arttığı görüldü.

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

İstanbul Barometresi araştırmasının Kasım ayı sonuçlarına göre, İstanbulluların %60,2’si kasım ayında geçinecek kadar para kazanamadığını belirtti. Ekim ayı ile karşılaştırıldığında geçinemeyenlerin oranının arttığı görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, 23 Kasım-1 Aralık 2020 aralığında 850 İstanbul sakini ile telefon üzerinden görüşülerek hazırladığı “İstanbul Barometresi” araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

İkincisi gerçekleştirilen araştırmanın Kasım ayı sonuçlarına göre:

-Geçinecek kadar para kazanamadığını belirtenler yüzde 60,2 oldu. Katılımcıların %36,3’ü geçinecek kadar para kazanabildiğini belirtti. Ekim ayı ile karşılaştırıldığında geçinemeyenlerin oranının arttığı görüldü.

-Katılımcıların sadece %3,5’i bu ay birikim yapabildiğini ifade etti.

Kredi kartı borcunu hiç ödeyemeyenlerin sayısı artarak %18,6 oldu.

-Kredi kartı kullanan katılımcılardan kredi kartı ekstresinin tamamını ödeyenlerin sayısı bir önceki aya göre azalarak %36, asgari tutarı ödeyenlerin sayısı aynı seviyede gerçekleşerek %33,2, kredi kartı borcunu hiç ödemeyenlerin sayısı ise artarak %18,6 oldu.

-Katılımcıların %72,6’sı 1.000 TL tutarında, %87,6’sı ise 5.000 TL tutarında beklenmedik acil bir harcamayı kendi imkânları ile karşılayamayacağını belirtti.

-Katılımcıların %49,6’sı çalıştığını belirtti. Çalışan katılımcıların %73,7’si işinden memnun olduğunu, %18,4’ü ise memnun olmadığını belirtirken, %28,7’si işten çıkarılma korkusu duyduğunu belirtti.

-İş arayan kişilerin %75’i yakın dönemde iş bulamayacağına inandığını belirtti

Çalışmayan katılımcıların %21,6’sı öğrenci olduğunu veya iş arayıp bulamadığını belirtirken, bu grubun %75’i yakın dönemde iş bulacağına inanmadığını belirtti.

-Türkiye ekonomisinin yakın dönemde kötüleşeceğini düşünen katılımcıların oranı ekim ayına göre azalarak %55,1 oldu. Ekonominin yakın dönemde iyileşeceğini düşünenlerin oranı ekim ayına göre artarak %22,8 oldu. Ekonominin seyrinin değişmeyeceğini düşünenlerin oranı ekim ayına göre artarak %22,1 oldu.

-Kendi ekonomisinin yakın dönemde kötüleşeceğini düşünen katılımcıların oranı ekim ayına göre artarak %55,3 oldu.

-İstanbulluların hem stres hem de kaygı seviyesi bir önceki aya göre arttı. Stres seviyesi 10 üzerinden 7.5, kaygı seviyesi 7.1 olarak belirlendi. Kadınların ortalama stres seviyesi 8 iken erkeklerin 7.1 olduğu görüldü. 

– Yaşam memnuniyeti seviyesi 4.4, mutluluk seviyesi 4.7 ölçüldü; her iki seviye de geçen aya göre azaldı.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...