19 C
Ankara
Perşembe, Ekim 10, 2024

WHO

Dünyanın yüzde 27,5’i hareket etmiyor

168 ülke baz alınarak hazırlanan rapora göre dünya üzerindeki yetişkin bireylerin yüzde 27,5’inin yeterince hareket etmediği anlaşılırken, Türkiye’de bu oranın kadınlarda ve erkeklerde farklı seyrettiği ortaya çıktı.

Nişasta bazlı şeker tartışmaları sürerken…

Bilgi kirliliği nedeniyle son yıllarda işlenmiş gıdalara olan baskı giderek artıyor. Gıda katkı maddeleri, çeşitli gıda bileşenleri, gıda işleme yöntemlerinin gıdaların yapısında meydana getirdiği değişiklikler gibi birçok konu gündemimizde. Ama bu konularla ilgili olarak tartışan tarafların hiç biri tüketicilerin...

Haftada 2 sosis meme kanseri riskini artırabilir

260 binden fazla kadını analiz eden araştırmacılar, haftada ortalama iki sosise denk gelen işlenmiş et tüketiminin, meme kanseri riskinde yüzde 50 civarında artışa neden olduğunu buldular.

Dünya Sağlık Örgütü şekeri mercek altına aldı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre belli işlenmiş gıdalarda şeker miktarı oldukça yüksek ancak ürünlerde kullanılan şeker miktarı ürün kategorilerine ve hatta ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Aynı markalı ürünler farklı ülkelerde farklı miktarda şeker içerebiliyor. Raporda adı verilmeyen markalı bir içeceğin bir kutusunun İngiltere’de 23 gram, Rusya’da 38 gram, Türkiye’de ise 40 gram şeker içerdiği belirtiliyor. Raporda bu konu ile ilgili; “(Bu durum) işlenmiş gıdalara ilave edilen şeker miktarının azaltılması için kayda değer bir alan bulunduğunu gösteriyor.” değerlendirmesine yer veriliyor.

Yetersiz beslenme şişmanlatıyor!

Op. Dr. Kaplan Baha Temizgönül: “Yetersiz beslenme, karbonhidratların proteinlerin, yağların, suyun ve minerallerin, vitaminlerin yeteri kadar tüketilmemesi sonucu, vücut dokuları düzgün yapılanamaz, bu durum obeziteyi artırır.”

Demir eksikliği dünya nüfusunun yüzde 30’unu etkiliyor

26 Kasım Dünya Demir Eksikliği Günü’nde kansızlık ile ilgili uyarılarda bulunan Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, kişilerin refah ve yaşam kalitesini önemli derecede etkileyen hastalığın, dünya nüfusunun yüzde 30’unu etkilediğine dikkat çekti.

Fransa gıda etiketlerinde renk kodlu sisteme geçiyor

Fransa Sağlık, Tarım ve Ekonomi Bakanları geçen ay sonunda (31 Ekim) ülke genelinde gönüllü olarak kullanılacak renk kodlu yeni bir gıda etiketleme sistemini hayata geçiren kararnameye imza attılar. Ülkede obezite ile mücadele kapsamında atılan bu adım gıda endüstrisinin yoğun eleştirilerinden ve hatta karşı ataklarından şimdiden nasibini aldı.

Açlıkla pençeleşen insan sayısı artıyor

Birleşmiş Milletler (BM) yeni raporunda; çatışmalar ve iklim değişikliğinin etkisiyle dünyada açlığın yeniden yükselişte olduğuna dikkat çekti. Rapora göre, dünyada 815 milyon insan aç durumda; milyonlarca çocuk ise yanlış beslenme riski ile karşı karşıya…  

Bugün Dünya Sigara İçmeme Günü

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 31 Mayıs tarihi, Dünya Sigara İçmeme (Tütünsüz) Günü olarak belirlendi. 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan bu günde, sigara kullanımı dolayısıyla ortaya çıkan hastalıklara ve ölümlere dikkat çekiliyor ve sigara içenlerin 24 saat süreyle sigarayı bırakmalarını teşvik edecek çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Geleceğin Gıdası Böcekler – 2

Daha fazla orman alanı yok edilmeden 2050'de öngörülen nüfusu beslememiz için beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım. Ünlü bilim dergisi Nature'da yayınlanan bir araştırma gösteriyor ki eğer herkes vejetaryen olursa hiçbir sıkıntı çekilmeden bunun yapılması mümkün. Ancak, et-temelli beslenme alışkanlıklarımız değişmediği sürece durum iç acıcı gözükmüyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img