Tetra Pak’ın net satışları 11,9 milyar Euro’ya ulaştı

0
925
Tetra Pak Başkanı ve CEO’su Dennis Jönsson yaptığı değerlendirmede, “En önemli iki pazarımızdaki (Çin ve Brezilya) yavaşlama ve diğer ülkelerde yaşanan politik ve ekonomik gelişmeler satışlarımızı önemli ölçüde etkiledi." dedi.

2015 yılına ilişkin küresel finansal rakamlarını açıklayan Tetra Pak, 2015 yılında net satışlarının bir önceki yıla göre %7,5 artarak toplamda 11,9 milyar Euro’ya ulaştığını duyurdu.

Gıda işleme ve paketleme çözümleri üreticisi Tetra Pak, 2015 yılında net satışlarını yüzde 7,5 artırdı. Bu artışla birlikte Tetra Pak tüm dünyadaki faaliyetleri sonrasında 11,9 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Şirket, Teknik Servis, Gıda İşleme Çözümleri ve Paketleme Çözümleri iş kollarında büyüme raporladı. Paketleme Çözümleri alanındaki gelirler 2015 yılında bir önceki yıla göre %6,4 oranında artış göstererek 10,1 milyar Euro’ya ulaştı. Gıda İşleme Çözümleri iş kolunun gelirleri de yaşanan güçlü büyüme neticesinde 2015 senesinde şirket tarihinin en yüksek değerine ulaşarak 1,7 milyar Euro’ya yükseldi.

Tetra Pak Başkanı ve CEO’su Dennis Jönsson yaptığı değerlendirmede, “En önemli iki pazarımızdaki (Çin ve Brezilya) yavaşlama ve diğer ülkelerde yaşanan politik ve ekonomik gelişmeler satışlarımızı önemli ölçüde etkiledi. Buna rağmen 2015 senesinde Gıda İşleme ve Paketleme alanlarında büyümeye devam ettik. Bu; stratejimizin gücünü, çalışanlarımızın bağlılığını ve müşterilerimizin sürekli desteğini yansıtan üstün bir başarı oldu” dedi.

CEO Dennis Jönsson, 2016 ve ilerisine ait beklentilerini ise şöyle değerlendirdi: “Bu yıl, 2010 yılında lanse ettiğimiz 2020 Stratejimizde yolun yarısına gelmiş bulunuyoruz. Bu stratejiyi uygulamaya başladığımız beş seneden bu yana daha yalın ve üretken hale geldik, daha güçlü ve geniş bir ürün portföyüne sahibiz ve müşteri değerlerine daha fazla odaklanmış durumdayız. Bu da bize daha da fazlasını gerçekleştirebileceğimiz sağlam bir platform sunuyor. Geleceğe baktığımızda işimizin verimliliğini artırarak, ürün ve hizmet alanında inovasyona odaklanarak ve yaptığımız her şeyde müşteriyi merkeze koyarak büyümeye devam edebileceğimize inanıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz