İngiltere, atıştırmalıkların kasa önü satışına yasak koymaya hazırlanıyor

0
943
İngiltere, atıştırmalıkların kasa önü satışına yasak koymaya hazırlanıyor

İngiltere’deki süpermarketler, hükümetin obezite konusundaki çalışmaları kapsamında Nisan 2022’de yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemesi doğrultusunda, yüksek yağ ve şekerli sağlıksız yiyecek ve içecekleri kasa önlerinde sergileyemeyecek.

İngiltere, obeziteyle mücadele kapsamında, süpermarket kasa önlerinde bulunan sağlıksız atıştırmalıkların ve içeceklerin satışına yasak koymaya hazırlanıyor. Hal Postası’nın The Guardian’da yer alan haberden aktardığına göre, kasa önlerinde başlayacak uygulama, mağaza girişleri veya koridor sonları gibi diğer satış arttırıcı konumlar için de geçerli olacak.

Denetim sürecine tabi tutulacak yeni düzenlemenin, Nisan 2022’de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemeyle, sağlıksız besinlerin satışında uygulanan “bir alana bir bedava” gibi promosyonlar ile tüm toplu satın alma teklifleri de sonlandırılacak. Pilot uygulama ise 50 veya daha fazla çalışanı olan büyük süpermarketlerde başlayacak.

Uygulama kapsamında; internet sitelerinde de çikolata, cips, asitli ve şekerli içecekler gibi sağlıksız ürünlerin satışının özendirilmesi ve restoranlarda da ücretsiz şekerli içecek ve yedeklerinin sunumu yapılamayacak.

Yetişkinlerin yüzde 63’ünün, çocukların ise üçte birinin aşırı kilo ve obezite sorunları yaşadığı İngiltere’de, yeni yasal düzenleme ile obezitenin önüne geçilmesi hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz