Akşener: “Devlet, ağzından çıkanı bilendir”

0
577
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Hükümetin tarım politikasını eleştirdi.

Milli gelirin yüzde 1’inin tarımsal destek olarak çiftçiye verilmesinin kanunla sabit olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılındaki Tarım Şurası’nda bu oranı yüzde 2’ye çıkaracağını söylediğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Devlet, ağzından çıkanı bilendir ama bırakın ne dediğini bilmeyi, bunların hepsi farklı atıyor.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, Hükümetin tarım politikasını eleştirdi. Akşener, AKP iktidara geldiğinde 1,1 lira olan mazot fiyatının, 6,60 liraya çıkarak altı kat arttığını, 237 lira olan bir ton gübre fiyatının 3 bin 300 liraya çıkarak 14 kat arttığını, bir ton yem fiyatının 784 lirayken, 5 kat artarak 4 bin liraya çıktığını aktardı.

“Çiftçiyi hiçbir zaman dikkate almadılar.” diyen Akşener, “tarımı geliştirmek için kıllarını bile kıpırdatmadılar. Avrupa’nın en geniş tarım alanlarına sahip Türkiye’yi, tarımda ithalata muhtaç bir ülke haline getirdiler.” şeklinde konuştu.

Milli gelirin yüzde 1’inin tarımsal destek olarak çiftçiye verilmesinin kanunla sabit olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılındaki Tarım Şurası’nda bu oranı yüzde 2’ye çıkaracağını söylediğini anlatan Akşener, “Devlet, ağzından çıkanı bilendir ama bırakın ne dediğini bilmeyi, bunların hepsi farklı atıyor.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, iktidara geldiklerinde tarımın milli gelirdeki payını yüzde 10’un üzerine çıkaracaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Çiftçimize dünya şartlarında girdi temin edip dünya şartlarında destek olacağız. Çiftçi üretecek, para kazanacak.  Ürettiği ürün, vatandaşa uygun şartlarda sunulacak. İYİ Parti iktidarında, Amerikan, Kanada çiftçisi değil, Türk çiftçisi kazanacak. Küresel şirketlerin, faiz lobilerinin değil, milletimizin dediği olacak. Türkiye, büyük bir ülkedir. Türkiye, Allah’ın lütfu bir hazinenin üzerine kurulmuştur. Türkiye, yayından fırlamaya hazır bir ok gibidir. Eğer bu ok fırlamıyorsa, adam kayırmacılıktandır, rantçılıktandır, israf düzenindendir.”

Kaynak: Meclis Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz