TVHB: Ülke hayvancılığının acilen ithalattan kurtulması gerekiyor

0
663
Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, TVHB olarak, ülke hayvancılığının acilen ithalattan kurtulmasını istediklerini, bunun için hayvancılıkta mutlaka acil, kısa, orta ve uzun vadeli üretim planlamalarının yapılmasını, istikrarlı politikaların uygulanmasını zaruri gördüklerini ifade etti.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin (TVHB) 12-13 Temmuz tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirdiği Bölge Toplantısı sonrasında bir basın açıklaması yayınlayan TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, TVHB olarak, ülke hayvancılığının acilen ithalattan kurtulmasını istediklerini, bunun için hayvancılıkta mutlaka acil, kısa, orta ve uzun vadeli üretim planlamalarının yapılmasını, istikrarlı politikaların uygulanmasını zaruri gördüklerini ifade etti.

Eroğlu, kendi tüketeceklerini üretemeyenlerin başkalarının ürettiklerini, onların belirlediği fiyattan ve kaliteden tüketeceklerinin bir dünya kuralı olduğuna dikkat çektiği açıklamasında; sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum hedefi için veteriner hekimliğin aktör konumunda olduğunu kaydetti.

Kamuda istihdam edilen veya muayenehane açarak mesleğini icra eden klinisyen veteriner hekimlerin özlük hakları, yetersiz istihdam, mesleki uygulamalarda karşılaşılan (Aşılama, küpeleme, sun’i tohumlama, ruhsatlandırma ve e-reçete gibi ) problemlerin çözüme kavuşturulmasını isteyen Eroğlu; hayvancılık ve veteriner hekimlikte, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, uluslararası kurallara da uygun bir yapılanmanın ülkemizde de gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Bu yapının Veteriner Otoritesi olduğunu belirten Eroğlu; “Tarım ve Orman Bakanlığındaki şu andaki yapılanmada bu yoktur. İleri hayvancılık için mutlaka ileri veteriner hekimlik gerekmektedir. Aktif, etkin, motivasyonu yüksek, hızlı karar alabilen, yetki ve sorumluluk kargaşası yaşanmayan, yeterli bütçesi ve insan kaynakları olan bir yapı oluşturulursa sorunları giderilmiş, standartları yüksek bir veteriner hekimlik icra edilecek ve istenilen hayvancılık hedefine de ulaşılmış olacaktır. Hayvancılık yönetimsel olarak Veteriner Otoritesi merkezli olmalıdır.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz