25.7 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

Hafifletilmiş ambalaj ile ödüle uzandı

Okumalısınız!

Nestlé Waters Türkiye, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü “Hafifletilmiş Ambalaj Kullanımı” projesi ile bu yıl ÇEVKO tarafından ikincisi düzenlenen, Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin yarıştığı Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltılarak Önleme Uygulamaları kategorisinde ödüle layık görüldü.

Nestlé Waters Türkiye’den ödüle ilişkin yapılan açıklamada, “Hafifletilmiş ambalaj kullanımı projesi” ile Uludağ fabrikasındaki hammadde kullanımının, sera gazı salınımının ve enerji tüketiminin azaltılmasının amaçlandığı ve proje ile son beş yıl içinde elektrik tüketiminde %50, ambalaj tüketiminde ise %35 tasarruf sağlandığı belirtildi. Proje sayesinde 100 bin kişilik bir şehrin bir yıllık elektrik ihtiyacı kadar enerji tasarrufu edildiği bilgisi de açıklamada yer aldı.

1450431987_Tolga___nvan
Tolga Ünvan

5 yıldır sürdürmekte oldukları ve başarılı sonuçlar elde ettikleri bu proje ile ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Nestlé Waters Türkiye Pazarlama Direktörü Tolga Ünvan, “Nestle Waters olarak çevresel sürdürülebilirlik en önem verdiğimiz alanlardan biri. Türkiye’de yüksek hacimlerde preform kullanan şirketlerden biri olarak hafifletilmiş ambalaj çalışmalarına liderlik ediyoruz. Proje ile sektördeki iş ortaklarımızı da kalıp ve proses yatırımlarını yapmaları için teşvik ettik. Markamızı gururlandıran bu girişim sadece bizim değil, üzerinde yaşadığımız Dünya ve doğa için de büyük önem taşıyor. Çevreyi korumak ve karbon ayak izimizi azaltmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...