Et ve süt üreticisi: Yerli ve milli üretimimiz yok oluyor!

0
492
Et ve süt üreticisi: Yerli ve milli üretimimiz yok oluyor!

Change.org üzerinden “Yerli Et ve Süt Üreticileri Yok Oluyor” başlıklı bir imza kampanyası başlatan et ve süt üreticileri, seslerini Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’ye duyurmaya çalışıyor.

Et ve süt üreticileri, internet üzerinden dijital imza kampanyası başlattı. Sessiz Üreticiler ismiyle Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında, Ulusal Süt Konseyinin toplanıp, süt alım fiyatını en az 1.90 TL olarak düzenlemesi talep edildi.

Yerli Et ve Süt Üreticileri Yok Oluyor başlığıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenilen imza kampanyasının metninde, şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin üreten insanları yok oluyor.

Et ve süt üreticilerinin kaçınılmaz sonu öncesi Sn. Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Tarım Ormancılık Bakanımız Sn. Bekir PAKDEMİRLİ’ye çağrımızdır.

Sn. Başkanım, Sn. Bakanım. Et ve süt üreticisi zor durumda. Nefes alacak durumumuz kalmadı.

Bu yıl yem ve diğer maliyetlerimiz %38 civarında arttı.

Biz bu ülkenin fedakar üreticileriyiz.

Kontrolsüz ithalat politikalarıyla üretimimiz maalesef durmak üzere ve hayvanlarımızı kesime gönderip işi bırakma noktasına kadar geldik.

Dolayısıyla yerli ve milli üretimimiz yok oluyor ve ithale mahkum oluyoruz.

Sn. Başkanım ve Sn. Bakanım süt üreticileri olarak sizden isteğimiz acilen Ulusal Süt Konseyinin toplanıp, süt alım fiyatının en az 1.90 TL olarak düzenlemesidir.

Başkanım üretici zor durumda, batıyoruz, bitiyoruz… Gereğini saygılarımızla arz ederiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz