Ferrero ve Hershey, Nestle için yarışıyor

0
492
Ferrero ve Hershey, Nestle için yarışıyor.

Şekerleme devleri Hershey Co ve Ferrero Group, Nestle’nin ABD’deki şekerleme iş kolunu satın almak için Cuma günü nihai tekliflerini sundu. Öte yandan ABD merkezli özel sermaye grubu Rhône Capital’in de, Nestlé’nin ABD şekerleme işini kazanmak için bağlayıcı bir teklifte bulunduğu bildiriliyor.

CNBC’ye konuşan kaynaklar, şekerleme devleri Hershey ve Ferrero’nun, Nestle’nin ABD’deki şekerleme iş kolunu satın almak için Cuma günü nihai tekliflerini sunduğunu söyledi. Yine kaynaklara göre, Nestle’nin ABD’deki Butterfinger, Baby Ruth, Sno-Caps ve Laffy Taffy markalarını içeren şekerleme işi için 2 ila 2.5 milyar dolar arası bir satış değeri oluştu.

Financial Times’in haberine göre ise satın alma yarışına ABD merkezli özel sermaye grubu olan Rhône Capital de katıldı. Rhône Capital’in de, Nestlé’nin ABD şekerleme işini kazanmak için bağlayıcı bir teklifte bulunduğu bildiriliyor.

Geçen yılın haziran ayında, ABD’deki çikolata ve şekerleme işi için olası bir satış da dahil olmak üzere tüm stratejik seçenekleri değerlendireceğini duyuran Nestle, “diğer büyüme fırsatlarına odaklanmanın doğru zamanı” açıklamasında bulunmuştu.

Değerlendirmelere göre Nestlé’nin, ABD şekerleme pazarında Mars, Hershey ve Lindt’ten gelen sert rekabetle karşı karşıya kaldığı, 2016’da ABD’deki iş biriminin 923 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiği belirtiliyor. Öte yandan Oreo bisküvi ve Cadbury çikolatasının arkasındaki şirket olan Mondelez’in de pazarda giderek büyüdüğü kaydediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz