Amazon 2017’de ABD e-ticaretinin neredeyse yarısını kontrol edecek

0
653
eMarketer araştırması, Amazon'un 2017'de ABD e-ticaretinin neredeyse yarısını tek başına kontrol edeceğini gösteriyor.

eMarketer tarafından yapılan bir araştırmaya göre; ABD’deki çevrimiçi satışlar bu yılsonuna kadar %15,8 oranında artarak, 452,76 milyar dolara ulaşacak. Bu satışlarda Amazon’un payının ise yüzde 43,5 olacağı (196,75 milyar dolarlık satış) tahmin ediliyor.

eMarketer’in yaptığı söz konusu araştırmaya göre; 2017 yılının sonuna kadar ABD’deki tüm e-ticaret satışlarının genel ABD perakende satışlarının %9’unu oluşturacağı ve Amazon satışlarının ise tüm perakende satışlarının içerisinde neredeyse %4’lük bir pay alacağı bildirildi.

eMarketer’in tahminlerine göre; Amazon’un en yakın rakibi olan eBay, e-ticaret satışlarında çok geride kalarak, bu yılın sonunda 30,66 milyar dolar e-satış hasılasına ulaşacak ve toplam e-ticaret satışlarındaki payı ise %6,8’e düşecek.

ABD’li bir başka e-ticaret devi Walmart’ın ise e-ticaret satışlarının 2017 yılı sonuna kadar %46,8 oranında artarak 16,21 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. Raporda, Walmart’ın çevrimiçi operasyonlarını artırmak için verdiği büyük çabaya rağmen, ABD çevrimiçi perakende satışlarındaki payının %3,6 olacağı ve toplam perakende satışlarında ise sadece %0,3’lük kısmında yer alacağının tahmin edildiği belirtiliyor.

Kaynak: RetailDive

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz