2020 hedefine 5 yıl önce ulaştı

0
800
Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas

Coca-Cola, 2020 yılına kadar kullandığı suyun yüzde 100’ünü geri kazandırma hedefine 5 yıl önceden ulaştığını duyurdu. Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, Türkiye’de ve tüm dünyada gerçekleştirdikleri çalışmalarla bu konuda öncü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. 

Coca-Cola’dan yapılan açıklamada, 71 ülkede yürütülen 248 toplumsal su projesi sayesinde, şirketin ürünlerinde ve üretim süreçlerinde kullandığı 300 milyar litre suya karşın 337 milyar litre suyu doğaya ve topluma geri kazandırdığı bildirildi. Böylece 2020 yılına kadar kullanılan suyun yüzde 100’ünü geri kazandırma hedefine 5 yıl önceden ulaşıldığı belirtilen açıklamada; bu başarıyla birlikte Coca-Cola’nın, kullandığı suyun tamamını doğaya ve topluma kazandıran Fortune 500 listesindeki ilk şirket olduğu kaydedildi.

Türkiye’de 2015 yılında kullandıkları suyun bir buçuk katını doğaya kazandırarak bu başarıya önemli bir katkı sağladıklarını söyleyen Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas: “Sürdürülebilirlik yaklaşımımız çerçevesinde, bir taraftan üretim süreçlerimizin tümünde suyu en verimli şekilde kullanırken, diğer taraftan toplumsal projeler ile suyu doğaya geri kazandırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ve tüm dünyada gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu konuda öncü olmanın gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Coca-Cola Türkiye’nin, su geri kazandırma faaliyetlerini Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığında gerçekleştirdiği Hayata Artı Çevre Programı ile yürüttüğüne işaret eden Molinas, program ile çiftçilerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamayı amaçladıklarını, yeni bir toprak ve su yönetimi anlayışını hayata geçirerek, sonuçları ve etkilerini tüm Türkiye’ye ve benzer coğrafyalara yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz