21.9 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

özlem tokuşoğlu

Kahve Toksikolojisi ve Kahvenin Karaciğer Sağlığına Etkileri Hakkında Son Gelişmeler

Kahve Toksikolojisi ve Kahvenin Karaciğer Sağlığına Etkileri Hakkında Son Gelişmeler

Elzem yağ asitleri hakkında ne biliyoruz?

Özet: Bu yazı kapsamında elzem  (esansiyel) yağ asitleri içeriğinde yer alan Omega-3 ve Omega-6;  alfa linolenik asit, gamma linolenik asit, linoleik asit, eikosapentaenoik asit ve dokosahekzaenoik asit, araşidonik asidin kimyası, spesifik özellikleri ve sağlık etkileri ele alınmaktadır. Esansiyel Yağ Asidi Nedir? Vücut tarafından üretilemeyen...

Gıda Işınlama ile Raf Ömrü Stabilitesi ve Ürün Muhafazası

Gıda ışınlama teknolojisi; gıdaların korunması, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi, gıdalarda raf ömrünün uzatılması için uygulanan, geleneksel yöntemlere alternatif bir gıda muhafazası yöntemidir; zira kimyasal katkı maddeleri, fumigantlar tüketici sağlığına ve güvenliğine zarar verebilmektedir.

Antikarsinojen olarak şalkonlar

Şalkonlar (kalkonlar), flavonoid bazlı bileşikler olup başta antibakteriyel, antiviral, antikanser, sitotoksik, anti-oksidan, antiülser, anti-hipertansif, anti-diabetik, anti-histaminik, anti-enflamatuar, anti-fungal olmak üzere çok geniş biyoaktif özeliklere sahiptirler.

Yumurtada Kalite, Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Muhafazası ve Gıda Güvenliği Açısından Üretici ve Tüketici Önlemleri

Yumurta ve yumurta ürünlerinin kalitesini etkileyen en önemli unsurlar, raf ömrü ve muhafaza şartlarının bilinmesidir. Yumurta ve yumurta ürünlerinin kalite ve bozulma risklerinin bilinmesi ve mikrobiyolojik stabilitenin sağlanması; başta tüketici sağlığı olmak üzere, yumurtanın raf ömrü ve muhafazası açısından son derece önemlidir.

Fenolik Kuersetin Diglukozidlerin Kaynağı Soğan Kabuğu Tozu

Soğan kabuklarının içerdiği güçlü flavonoidler ve flavonollerden dolayı önemli bir antioksidan deposu olduğu ortaya konulmuştur, kan akışını hızlandırarak kalp damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini önlemeye yardımcı olduğu belirtilmektedir.

Şekerli Gıdalarda Sıklıkla Kullanılan Mısır Şurubu Nedir?

Mısır Şurubunun Kaynağı Nedir, Nasıl Üretiliyor? Neden Kullanımda? Mısır Şurubunun Metabolizmadaki Absorbsiyonu... Mısır Şurubunun Sağlığa Etkileri... Mısır Şurubunun Ürünlerin Kalitesi Üzerine Etkileri...

Gıdalarda Karotenoid Biyoaktifler:  Karotenoidlerin Gıda Boyası ve Yem Katkı Maddesi Olarak Kullanımları

Karotenoidler, genel olarak yağda çözünen ve bitkisel, hayvansal ürünlere sarıdan kırmızıya kadar renk veren ve doğada 100.000.000 kadar farklı tonu bulunan bitkisel pigmentlerdir.

Fonksiyonel Kabuklu Meyve: Ceviz

Ceviz meyvesinin, gerek sağlıklı yağ profili, sahip olduğu bitkisel proteinler, lifler, gerekse melatonin, bitkisel steroller, folat, tanen ve antioksidan polifenolleri içermesinden dolayı gıda değeri oldukça yüksektir.

Çikolata, Lokum ve İkramlık Şeker Kalitesi…

Kaliteli çikolata, lokum ve ikramlık şekerlerin üretildiği tesislerin kalite standartlarını gösteren ISO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP sistemine sahip olduğu normların olduğu paketli ambalajlı ürünler tercih edilmeli ve satın alınan ürünlerde Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı izni olmalıdır. Merdivenaltı yapılan açıkta satılan dökme ürünler tüketilmemelidir.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img