Diktikleri yerel tohumdan yetişen sebzeleri yiyecekler

0
4766

Seferihisar Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılan tohumların bir bölümü, İYTEV Yücel Tonguç Koleji’nde oluşturulacak bahçeye dikilecek. Öğrencilerin elleriyle dikecekleri tohumlar, yine okulun yemekhanesinde öğrencilerle buluşacak.

Can Yücel Tohum Merkezi, İYTEV Yücel Tonguç Koleji 4. Sınıf öğrencilerini misafir etti. İsmini Köy Enstitüleri’nin kurucusu Şair Can Yücel’in babası Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç’tan alan okulun öğrencileri, Can Yücel’in vasiyetiyle kurulan tohum merkezinde toprak ve tohumla buluştu.

Okul öğretmenleri Suna Türkmen ve Müjdat Aydın eşliğinde merkeze gelen çocuklara, Seferihisar Belediyesi Tarım Müdürü Şerafettin Budak ve Can Yücel Tohum Merkezi Sorumlusu Aylin Bostan eşlik etti. Bostan, öğrencilere Tohum Merkezi’nde 280 çeşit yerel tohumun çoğaltıldığını, Türkiye’nin dört bir yanına bu tohum ve fidelerin ücretsiz dağıtıldığı anlattı.

Okul bahçesinde yetiştirecekler

Öğrenciler, tohum merkezinde toprakla buluşarak, tohumun nasıl dikileceğini uygulamalı olarak öğrendi. Oldukça keyifli bir gün geçiren öğrencilere, Seferihisar Belediyesi çeşitli tohumlar hediye etti. Bu tohumlar öğrenciler tarafından Urla’da bulunan okulun bahçesine dikilerek yetiştirilecek. Yetişecek sebzeler, okulun mutfağında pişirilecek ve öğrencilere öğle yemeklerinde sunulacak.  Bu sayede öğrenciler toprakla buluşarak yerel tohumun değerini ve kendi yiyeceklerini üretmenin kıymetini anlayacak.

Başka bir tarım onlarla daha da mümkün

Okulun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; şunları kaydetti: “Yücel Tonguç, vizyon ve misyonuyla çok takdir ettiğimiz bir eğitim kurumu. Yerel tohuma sahip çıkma mücadelemize destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu yaştaki öğrencilerin kazanacağı bilincin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Eğitim müfredatı dışında bu eğitimin çocuklara verilebiliyor olması da çok kıymetli. Tohum Merkezimiz tüm okullarımıza, tüm öğrencilerimize açık.  Genetiğiyle oynanmış, GDO’lu ürünlerin önümüze dayatıldığı günümüz dünyasında, doğal beslenmenin tek yolu yerel tohumdan geçiyor. Artık bu çocuklar bunun bilinciyle yetişiyor.  Çocukluk yıllarından tohumun ve toprağın değerini anlayacak bu çocuklarla, her zaman söylediğimiz gibi “Başka Bir Tarım Mümkün” olacak.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz