NBŞ kotası yüzde 2,5’e indirilecek

0
411
NBŞ kotası yüzde 2,5’e indirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Pakdemirli de Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotasının düşürüleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 29 Ocak tarihli Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yüzde 5 olan nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 2,5’e düşüreceklerini açıklamış; “Nişasta Bazlı Şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. NBŞ kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bu kotasını geçtiğimiz yıl yüzde 5’e düşürmüştük. Şimdi bir adım daha atıyoruz ve yüzde 2,5’a çekiyoruz.” demişti.

Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Şeker Kanunu gereğince şeker kotalarının Cumhurbaşkanlığınca belirlendiğine işaret eden Bakan Pakdemirli, NBŞ kotasının geçtiğimiz yıl yüzde 5’e düşürüldüğünü, yapılacak düzenleme ile bu oranın yüzde 2,5’e çekileceğini kaydetti. Pakdemirli, yeni düzenlemeyle, yaklaşık 500 bin ton pancarın kota kapsamında ilave üretileceğini de vurguladı.

2002 yılından bu yana yüzde 10 olarak uygulanan nişasta bazlı şeker kotası, 30 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile yüzde 5’e düşürülmüştü. Bu kararla 135 bin tona tekabül eden NBŞ kotası, yüzde 2.5’a indirilmesi durumunda 67 bin 500 tona gerileyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz