25.7 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

Boza ve sarı leblebinin dayanılmaz birlikteliği

Okumalısınız!

Çifte kavrulmuş sarı leblebileri ile Tadım, boza sezonuna lezzet katmaya devam ediyor. İçerdiği B vitamini ve zengin mineralleri sayesinde kış aylarında insanı gripten koruyan, içene enerji veren bozanın yanı sıra sarı leblebinin de faydaları saymakla bitmiyor.

Kış aylarının gelişiyle özellikle soğuk günlerin favori içeceği bozayla mükemmel bir uyum yakalayan Tadım Çifte Kavrulmuş Sarı Leblebi, boza sezonun başlamasıyla birlikte diğer gramajlarının yanı sıra 45 gr’lık paketleriyle raflardaki yerini aldı.

Yakaladıkları uyumla eşsiz bir lezzet sunan çifte kavrulmuş sarı leblebi ve boza ikilisi, kış ayları için sağlık açısından da büyük faydalar sağlıyor. İçerdiği B vitamini ve zengin mineralleri sayesinde kış aylarında insanı gripten koruyan, içene enerji veren bozanın yanı sıra sarı leblebinin de faydaları saymakla bitmiyor.

Emzirme sürecindeki annelerin sütlerini arttırmaya yardım eden, vücut için yararlı yağlar barındıran, tokluk hissi vererek diyet yapanların kilo vermesine yardımcı olan, asit fazlasını alarak mideyi rahatlatan sarı leblebiler, kolesterol düzeyini azaltma gibi faydalar sağlıyor.

Soğuk havaların devam ettiği bugünlerde Tadım’ın Çifte kavrulmuş Leblebi’sinin eşlik edeceği lezzetli bir bozayı evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz:

Malzemeler:

3 bardak bulgur

2 kahve fincanı pirinç

3 bardak toz şeker

1 bardak eski boza ya da kibrit kutusu büyüklüğünde maya

Hazırlanışı:

Lezzetli bir boza için öncelikle bulgur akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün bulgur ve pirinç iyice ezilinceye kadar pişirilir. Mikserle çırpılır ve ince süzgeçten geçirilir. Bu karışım hafif ateşe konulur. İçine şeker katılır ve eriyinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınır. Bir yerde ılımaya bırakılır. Arada bir karıştırılır. Ilıdıktan sonra içine eski boza ya da ılık suyla ezilmiş maya katılarak iyice karıştırılır. Bu karışım ağzı kapatılarak, 20-25 derece sıcaklıkta bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir. İçinde göz göz hale gelmiş kabarcıklar görüldüğünde boza olmuş demektir. Serin bir yere alınır. Soğuk servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın ilave edilir. Çifte Kavrulmuş Sarı Leblebi ile tüketilir.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...