İş dünyasından Ankara’daki terör saldırısına sert tepki

0
782
İş dünyası, 37 vatandaşımızın hayatını yitirdiği, 125 vatandaşımızın yaralandığı Ankara'daki terör saldırısını lanetledi.

İş dünyasının çatı kuruluşları Ankara’da dün gece meydana gelen terör saldırılarına sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda metanet ve başsağlığı dilenirken, bu olayları yapanların amaçlarına ulaşamayacakları vurgulandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafindan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Vicdanları sızlatan bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki, bu olayların müsebbipleri tarih önünde en ağır hesabı verecek ve hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Akşam saatlerinde, Ankara’da meydana gelen patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak, insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar. Bu güzel ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu yaşatılan acıları yine birbirimize tutunarak, sarılarak aşacağımızdan şüphemiz yoktur. Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar tarafından yapılan açıklamada da şöyle denildi:

“Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu örgütler can çekişmeye başlamıştır. Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur. Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin bu tarzda ‘alçakça’ karşılıkları olabilir. Ama biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.”

TİSK: Şer odakları amaçlarına ulaşamayacak

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu, “Saldırıların ardındaki şer odaklar, milletimizin sağduyusu ve moral gücü karşısında amaçlarına ulaşamayacaktır.” dedi.

Yağız, Ankara Kızılay’da dün meydana gelen patlamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dün akşam önemli sayıda vatandaşımızın canını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan hain terör saldırısı TİSK camiasında ve tüm milletimizde infial uyandırmıştır. Saldırının sivil halkı hedeflemesi amacının toplumda korku uyandırmak, emniyetsizlik ve güvensizlik duygusu yaratmak, toplumsal bağları zayıflatmak olduğunu açıkça göstermektedir. Milletçe tek vücut ve soğukkanlı olmalı, toplumsal bağları pekiştirmeliyiz. Saldırıların ardındaki şer odakları milletimizin sağduyusu ve moral gücü karşısında amaçlarına ulaşamayacaktır. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu camiası olarak saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

ASO Başkanı Özdebir: “Hainler amacına ulaşamayacak”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dün akşam saatlerinde Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınadı.

ASO Başkanı Özdebir’in mesajı şöyle: “Ankara’da gerçekleştirilen bu hain saldırıyı lanetle kınıyorum. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu alçaklar asla amacına ulaşamayacağı gibi birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Ülke olarak bu hain saldırılara karşı sağduyumuzu korumalıyız. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun.”

ATB Yönetim Kurulu Başkanı: Terörist saldırıyı lanetliyoruz

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, “25 gün arayla meydana gelen ve 34 vatandaşımızı kaybettiğimiz terörist saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

ATB Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Yavuz, “Daha önceki saldırılarda da ifade ettiğimiz gibi bu saldırılarla ülkemizin birlik ve beraberliğinin hedef alındığını gerçeğini artık çok daha iyi anlıyoruz” dedi. Yavuz’un açıklaması şöyle: “Ankara’da 25 gün arayla meydana gelen bu saldırıların, ilkinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bir dönemde, hainlerin yapmış olduğu bu son vahşeti de lanetliyoruz. 34 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 125 yaralının bulunduğu bu hain saldırı, ülkemiz insanlarını bir kez daha acılara boğmuştur. Üzüntümüz çok büyüktür. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, terörden medet umanlar şunu iyi bilmelidir ki; birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Ankara Ticaret Borsası Camiası olarak, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Saldırıyı lanetliyorum”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara Güvenpark’taki bombalı saldırıyı lanetledi. Bayraktar, “Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir; milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır.” dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, terörün kanlı yüzünü bir kez daha dün akşam Ankara’da gösterdiğini, saldırının milleti büyük üzüntüye boğduğunu belirtti. Ankara’da Kızılay Güvenpark’ta Atatürk Bulvarı’nda otobüs duraklarının olduğu bölgede, hareket halinde bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilen hain saldırının, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: “Saldırının can kaybını artırmak amacıyla toplu taşıma aracı hedeflenerek yapılması alçaklığı ve kalleşliği açıkça göstermektedir. Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir; milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Birlik ve beraberliğimiz her şeyin üzerindedir. Bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi çok önemlidir. Terör sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Bütün devletler ve insanlık teröre karşı birlikte hareket etmeli, dünyayı terörden temizlemelidir. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Mustafa Altunbilek: “TPF Olarak Terörü Lanetliyoruz”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek de yazılı bir açıklama yayınladı. Altunbilek mesajında şunları ifade etti:

“Başkent Ankara’yı kana bulayan; ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmayı hedefleyen hain saldırıyı kınıyor, terörü tüm kalbimizle lanetliyoruz. Masum insanlarımızı yitirdiğimiz saldırı nedeniyle acımız çok büyük. Saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı; yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz