Massey Ferguson, Vodafone Akıllı Köy’ün iş ortağı oldu

0
1213
Traktör markası Massey Ferguson, Vodafone Akıllı Köy'de Gümüş Sponsor olarak yerini alıyor.

Massey Ferguson, Vodafone ve TABİT işbirliğiyle çiftçilerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olma hedefiyle Aydın’da hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy’de iş ortağı oldu.

Traktör markası Massey Ferguson, Vodafone Akıllı Köy’de Gümüş Sponsor olarak yerini alıyor. Bu kapsamda AGCO Türkiye Genel Merkezi’nde TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın ve Massey Ferguson Genel Müdürü İbrahim Aksoy’un katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Massey Ferguson Genel Müdürü İbrahim Aksoy – TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın.

Vodafone Akıllı Köy’de, kırsal alandaki üretimin verimliliğini teknolojinin olanaklarıyla geleceğe taşımayı amaçladıklarını ifade eden TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın “Vodafone Akıllı Köy sayesinde çiftçiler yeni üretim tekniklerinin kullanıldığı alanlarda inceleme yapabilecek ve planlanan teknikleri ve teknolojileri bire bir uygulayabilecek. Somut çalışmalar ve örnekler ile çiftçilerin bakış açısında ve bilgi birikiminde etkin bir değişim sağlayabileceğiz. Kırsal alanda adeta çığır açacak olan Vodafone Akıllı Köy’ün, Türkiye’nin geleceği için yeni bir dönem başlatacağına dair inancımız tam. Vodafone Akıllı Köy’ün diğer köylere de örnek olmasını, bir model olarak Anadolu’ya domino etkisiyle yayılmasını hedefliyoruz. Bu modeli hayata geçirmemizde projemize destek veren firmaların çok önemli ve değerli bir rolü bulunuyor. Bu projede tarım sektöründe köklü geçmişiyle öne çıkan Massey Ferguson ile iş birliği yapacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Massey Ferguson’un tasarruf sağlayan, son teknolojiye sahip traktörleriyle Vodafone Akıllı Köy’deki çiftçilerin tarımsal faaliyetlerine hız, güç ve verimlilik katacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Tarımın teknolojiyle kalkınmasında ve çiftçinin refah seviyesinin arttırılmasında önemli bir görev üstlenen Vodafone Akıllı Köy’de yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Massey Ferguson Genel Müdürü İbrahim Aksoy ise “Üretken tarımı destekleyen bir firma olarak bu projenin ülkenin diğer bölgelerine de örnek olabilmesi ve yayılabilmesi için elimizden gelen tüm katkıyı sağlamaya hazırız. Vodafone Akıllı Köy’de beş yıllık projeksiyonda her yıl yenilenecek olan traktör modellerimiz ile yer almanın yanı sıra eğitim, uygulama ve güvenlik konularında da proje kapsamında firmamız bünyesinde destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Aile çiftçiliğini teknolojik tarımla buluşturan yeni nesil kırsal yaşam modelinin bir örneğini sunacak olan Vodafone Akıllı Köy, kırsal yaşamda teknoloji destekli sosyal gelişim ve inovasyonu destekleyecek. Arazi ve köye ait mera ile birlikte toplam 298 dönüm alana kurulan köyde, modern meyvecilik alanı, tül altı sebzecilik alanı, modern sera uygulamaları, açık tarla sebze ve yem bitkisi yetiştiriciliği, meyve ve sebze işleme deposu, soğuk hava tesisi, toplu sağım ve süt soğutma sistemi, modern mera (otlak) alanı gibi tarım teknolojisinin uygulanacağı alanlar ile birlikte izleme ve takip merkezi, su ve gübre yönetim merkezi, hayvan besleme ve yönetim merkezi, çiftçi karar destek merkezi, yenilenebilir enerji çözüm merkezi, toprak yaprak analiz laboratuvarları, deneyim atölyeleri, eğitim merkezleri, sosyal yaşam ve spor tesislerinin kurulumu tüm hızıyla devam ediyor.

Bu iş ortaklığı kapsamında Massey Ferguson ileri teknolojiye sahip 3 adet traktörü Vodafone Akıllı Köy’ün proje alanlarında kullanılmak üzere çiftçilerin deneyimine sunacak. Tüm traktörler 5 yıl boyunca ve her yıl yenilenerek Vodafone Akıllı Köy’de tarımsal faaliyetlerin verimliliğini arttırmak için kullanılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz