Makineniz verimli çalışıyor mu?

0
576

İşletmenizdeki makine ne zaman arıza verdi? Operatör tarafından doğru program kullanılıyor mu? Artık bu gibi bilgileri, anında tablet veya cep telefonundan kontrol edilebileceksiniz.

Türk mühendisleri tarafından oluşturulan ve ‘Kapasitematik’ adını taşıyan sistem; firmaların makineleri uzaktan takip ederek anlık çalışma verilerini ve tarihsel istatistiksel verimlilik analizlerini kullanıcı ve işletme sahiplerine sunuyor. Kapasitematik uygulamasını makinelerinde kullanan işletme sahipleri, internet bulunan her yerden (cep telefonu ve tabletler dahil) uygulamayı indirerek makinelerinin ne durumda olduğunu analiz edebiliyor.

Makine üreticisi Tezmaksan’ın, kendi geliştirdiği bir yazılım olan Kapasitematik ile makinenin çalışmaya ne zaman başladığı, ortam sıcaklığı, ortamda bulunan nem oranı, parça üretimine dair kalite kontrol bilgileri, arıza durumları, makinenin ne kadar verimli kullanıldığı gibi bilgilere internet üzerinden anında ulaşılabilmek mümkün.

Kapasitematik ile sadece makinenin değil, operatörün takibi de yapılabiliyor. Operatör makineyi doğru kullanıyor mu? Makineyi zorluyor mu? Doğru takım kullanıyor mu? Hangi programı seçmiş? Tüm bunlar, tablet, bilgisayar veya cep telefonu üzerinden görülebiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz