20.5 C
Ankara
Pazar, Nisan 28, 2024

TİM‘den 5 banka ile protokol

Okumalısınız!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 71 bini aşkın ihracatçı için Akbank, Fibabanka, Halkbank, Vakıfbank ve Kuveyt Türk ile protokol yaptı.

Protokol ile ihracatçıya uygun kredilerin yanında sigorta, faktoring gibi finansal ve operasyonel risklere karşı koruyucu ürünlerin sunulması öngörülüyor.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların finansman maliyetlerinin indirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Protokoller ile bu anlamda önemli bir adım atıldığını anlatan Büyükekşi, şunları kaydetti:

“Pek çok bakımdan güç olan 2015’i geride bıraktık. Yerel para birimlerinin eridiği; enerji, petrol ve emtia fiyatlarının gerilediği ve yakınımızda siyasi istikrarsızlık, iç savaş gibi durumların yoğun olduğu bir iklime tanık olduk. Bu sene de devam eden olumsuz ortama karşı daha dayanıklı olmak ve ihracatımızı arttırmak için TİM olarak faaliyetlerimizi arttırdık. İhracatçıların en önemli sorunlarının başında gelen finansman maliyetleri ile ilgili sorunu aşmada önemli bir noktaya geldiğimiz kanaatindeyiz. Şu ana dek Eximbank, Finansal Kurumlar Birliği ve muhtelif bankalar ile güç birliğimiz oldu. Bu sene de anılan bankalar ile kapsamı genişletilerek yenilediğimiz protokoller ile ihracatçılarımıza ayrıcalıklı finansman ürünleri sunmaya, onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Akbank ile yapılan protokol çerçevesinde hem krediler hem de sigorta ve türev enstrümanları dâhil ihracatçıların gerek duyduğu diğer bankacılık ürün ile hizmetleri sunulacak.

Fibabanka ile yapılan protokol çerçevesinde TİM üyelerine uygun faiz ve komisyon oranları ile lira ve yabancı para krediler, spot ve rotatif krediler ile gayri nakdi krediler temin edilecek. Ayrıca nakit yönetimi ürünleri, mevduat ve yatırım ürünleri, hazine ürünleri ile opsiyon-swap-forward-vob ve sigorta ürünlerinin yanı sıra diğer bankacılık hizmetleri verilecek.

Halkbank ile paraflanan protokole göre Ar-Ge ve yenilikçi tarafları bulunan ihracatçılara Avrupa Yatırım Bankası Yenilikçi Kredisi dâhil uygun yatırım kredileri ve ilgili enstrümanlar önerilecek.

Kuveyt Türk ihracatçılara krediler verecek; forward, yatırım finansmanı ve finansal kiralama faaliyetlerinde indirim uygulayacak. Ayrıca TİM üyeleri, Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) Yönetim Gideri Kesintisi, Giriş ve Çıkış Aidatı alınmadan yararlanabilecek.

Vakıfbank, TİM üyelerine uygun faiz ve komisyon oranları ile geniş bir kredi seçeneği ve indirimli dış ticaret paketleri sunacak. Buna ilave olarak kurum, ihracatçılara ‘Halden Anlayan Tarifeler’ adı altında 7 bankacılık hizmet paketi takdim edilecek.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...