Şirketlerin pazara giriş desteği arttı

0
599
Pazara Giriş Belgelerine yönelik olarak şirket başına yıllık en fazla 250 bin dolar destek verilecek.

Daha önce 25 bin dolara kadar desteklenen Pazara Giriş Belgeleri giderlerine ilişkin destek, 250 bin dolara yükseltildi.

Para ve Kredi Koordinasyon Kurulu’nun 8 Kasım 2016 tarih ve 2016/10 sayılı Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesine İlişkin Karar’da (Karar No: 2018/8) Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, 12 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Daha önce şirket başına 25 bin ABD doları olarak belirlenen yurt dışı pazara giriş belgelerinin desteklenme miktarı 250 bin dolara yükseltildi.

Karara göre, Pazara Giriş Belgelerine yönelik olarak şirket başına yıllık en fazla 250 bin dolar destek verilecek. Şirket başına yıllık 250 bin dolar üst sınır, bir takvim yılı içerisinde yapılan başvurular esas alınarak hesaplanacak.

Küresel Tedarik Zinciri Yetkinlik Projesi kapsamında şirketlerin projede belirtilen ve Genelge kapsamındaki giderleri, 2 yıl süresince ve toplamda 1 milyon ABD dolarına kadar desteklenecek.

Destekleme, bir şirketin bir projesi için yapılacak. Karar kapsamındaki desteklerden yararlanan şirketler, diğer kamu kuruluşlarınca verilen aynı mahiyetteki desteklerden yararlanamayacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz