Moody’s’in ardından OECD

0
356

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in, Türkiye için 2018 büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 2,5’e indirmesinin ardından OECD de Türkiye için büyüme rakamlarını aşağı yönlü revize etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye için 2018 büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 2,5’e indirdi. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Moody’s büyüme tahmininin düşürülmesine yüksek enflasyon, artan petrol fiyatları ve TL’deki değer kaybını gerekçe gösterdi. Haberde, Kuruluşun ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın para politikasına dair yaptığı açıklamalar sonucunda Merkez Bankası’nın bağımsızlığının da sorgulanır hale geldiğini belirttiği kaydediliyor.

Moody’s Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu Ba2 seviyesinden Ba1’e indirmiş, notun görünümünü ise durağan olarak belirlemişti.

Moody’s’in ardından OECD

Moody’s’in ardından Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) de bugün yayımladığı “Ekonomik Görünüm” raporunda, Türkiye için 2018 büyüme tahminini yüzde 5,3’ten yüzde 5,1’e revize etti. OECD, 2019 büyüme beklentisini de Mart ayındaki raporuna göre revize ederek yüzde 5 olarak belirledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz